Standardizări de încărcare pentru autobuzele electrice

Mai mulți producători europeni de autobuze electrice au ajuns la o înțelegere care va asigura interoperabilitatea autobuzelor electrice pe infrastructura furnizată de ABB, Heliox și Siemens. Obiectivul final al acestora este e a crea o interfață comună pentru toaet autobuzele electrice și a accelera introducerea autobuzelor electrice în orașele europene.

Comunitatea de transport public urban se pregătește deja pentru o standardizare a rețelelor de încărcare a autobuzelor electrice din Europa prin organizemele europene CEN-CENELEC și pregătesc standardizările internaționale prin ISO/IEC.

Standardele europene se estimează a fi implementate și legiferate în 2019 iar standardizarea internațională un an mai târziu. Cu toate acestea, sunt mai multe orașe care au implementat deja sisteme de transport urban cu autobuze electrice și producători precum Irizar, Solaris, VDL și Volvo au apelat la același furnizor de încărcătoare ABB, Heliox și Siemens.

Cei trei furnizor de sisteme de încărcare au fost de acord să permită o mai mare transparență astfel încât să nu existe restricționări și limitări pentru producătorii de autobuze. La ora actuală sunt folosite preponderent două sisteme de încărcare, unul denumit “opportunity charging” care implică încărcătoare rapide la capetele de linie și încărcătoare lente aflate în garaje.

Grupul a format deja un comitet care va colabora cu instituțiile europene de standardizare și își vor împărtăși experiența cu CEN/CENELEC și ISO/IEC pentru realizarea unui standard european comun pentru autobuzele eletrice.

Autobuzele electrice încep sa prinda teren.
Autobuzele electrice încep sa prinda teren.

Adaugati comentariu