Peste 500 de solicitări de corecție a datelor furnizate la achiziționarea rovinietei. Precizările CNAIR

De la începutul anului 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a înregistrat un număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare, date furnizate la achiziționarea rovinietei. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.
peaj

În acest context, CNAIR recomandă utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi verificarea cu atenție a datelor de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile).

Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite erori au fost:

  • inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de _98_);
  • un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: _AFA_ în loc de _APA_);

”Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achiziționarea rovinietei va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, a transmis CNAIR.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Parteneriat TBI Bank – Carvago pentru finanțarea rapidă mașinilor second hand

Ce au însemnat 2 ani de pandemie pentru transporturile de tip Time Critical

 

 

Adaugati comentariu