Pe Litoral, într-o oră. Tarom introduce curse din vestul țării spre Constanța

Compania Naţională de Transport Aerian - TAROM va introduce noi rute interne, care să susţină repornirea turismului românesc. Potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, din data de 16 iulie, vor fi câte două zboruri săptămânal.tarom

Astfel, românii din vestul ţării vor putea ajunge pe litoral în mai puţin de o ora. Rutele noi operate de TAROM vor fi: Timişoara – Constanţa – Timişoara; Oradea – Constanţa – Oradea; Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca”, menţionează compania aeriană..

Potrivit Tarom, zborurile vor fi efectuate în condiţii de siguranţă şi vor avea ca destinaţie Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde turiştii pot ajunge rapid în staţiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Conform statisticilor elaborate de către asociaţiile de promovare a turismului se preconizează că doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu vor alege destinaţii externe.

„Acum ca restricţiile încep să se ridice, ne reluam activitatea şi facem ce ştim mai bine, conectăm România, intern şi internaţional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură şi rapidă călătoriilor cu maşina sau trenul pe distanţe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanţă, în ţară. Dacă distanţa de la Timişoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, acelaşi drum, durează doar o ora, în condiţiile de siguranţă incomparabile. Ştiu că mulţi români aşteptau introducerea acestor rute şi sunt convins că, având aceasta facilitate, mulţi dintre noi vom redescoperi România şi vom contribui la susţinerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile româneşti, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul şi încrederea că împreună putem depăşi perioada grea prin care am trecut”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

Compania menționează că orarul zborurilor şi tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Ulterior, Corina Martin, președinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a anunțat că zborurile vor începe din 16 iulie.

Anunţăm oficial vestea introducerii zborurilor Timişoara – Constanţa, Cluj – Constanţa, Oradea – Constanţa, în regim de câte două zboruri pe săptămână, joia şi duminica, începând din 16 iulie şi până la începutul lunii septembrie”, a precizat Corina Martin

 

CITEȘTE ȘI:

Românii au luat cu asalt Litoralul şi Valea Prahovei. Aglomeraţie pe şosele şi în staţiuni

Decizia cancelarului Merkel care a șocat industria auto germană

Aplicația Galileo Green Lane reduce traficul de la frontiere

 

Adaugati comentariu