Românii au luat cu asalt Litoralul şi Valea Prahovei. Aglomeraţie pe şosele şi în staţiuni

Începând de sâmbătă dimineaţa, traficul rutier a crescut vertiginos pe sensul către Braşov al DN 1, iar pe sensul către Litoral al autostrăzii A2 se circulă bară la bară în zona în care se efectuează lucrări la carosabil.litoral

Pentru evitarea aglomeraţiei şi a zonelor cu lucrări de pe autostrada A2, Poliţia Rutieră recomandă ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, cu continuare pe DN 3A către Drajna, de unde se poate reintra pe autostrada A2.

Restricții de circulație pentru camioane

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul IGPR, au fost instroduse restricţii de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane pe autostrada A2, pe DN 7 – Valea Oltului şi pe DN 39.

Restricţiile sunt valabile pe 6 iunie, în intervalul orar 16,00 – 22,00, precum şi în zilele de 7 şi 8 iunie, în intervalul orar 6,00 – 22,00, pe A2 Bucureşti – Constanţa, DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi DN 39 Agigea – Mangalia.

Mai multe hoteluri de pe Litoral și Valea Prahovei au fost deschise

Pe Valea Prahovei, majoritatea hotelurilor sunt deschise în Sinaia şi Buşteni, dar rămân închise la Azuga. Potrivit hotelierilor, preţurile nu au suferit modificări, dar nu au mai fost oferite obişnuitele pachete turistice de Rusalii.

Muzeul Peleş din Sinaia şi Fun Park-ul aflat la baza domeniului schiabil Kalinderu din Buşteni sunt deschise, iar la Azuga telegondola este pusă în funcţiune.

Peste 10.000 de turişti au luat cu asalt şi staţiunile de pe Litoral.

Cele mai multe hoteluri funcţionează în Mamaia şi Eforie Nord, unde preţurile pornesc de la 80 de lei camera pe noapte, la un hotel de patru stele, cu mic dejun.

Plajele şi terasele sunt deschise, însă cluburile, nu.

Pe litoral vremea va fi frumoasă în minivacanţa de Rusalii, chiar dacă cerul va fi uşor înnorat. Nu sunt anunţate ploi, iar termometrele vor arăta peste 20 de grade Celsius în aer. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14-15 grade.

CITEȘTE ȘI:

Decizia cancelarului Merkel care a șocat industria auto germană

Aplicația Galileo Green Lane reduce traficul de la frontiere

Flota Poliției Române crește cu 6.700 de autovehicule. Cine le livează

 

Adaugati comentariu