Patru oferte pentru construirea VO Galaţi, parte din Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte pentru execuţia Variantei de Ocolire (VO) Galaţi.
Galaţi

Până la termenul limită, în cadrul procedurii de atribuire a contractului Proiectare şi Execuţie „Varianta de Ocolire Galaţi” cele patru oferte au fost depuse oferte:

  1. Asocierea Arcada Company – Terna
  2. Asocierea Astaldi – Tancrad
  3. Asocierea Sa&Pe Construct – Spedition UMB – Tehnotrade
  4. Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi

Valoarea estimată a contractului este de 899,55 milioane de lei (fără TVA).

Contractul are o perioadă de proiectare de 12 luni şi o perioadă de execuţie de 42 luni.

Garanţia lucrărilor este între 3 şi 5 ani, în funcţie de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Variantei de Ocolire Galaţi, în lungime de 33,6 km.

„Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, a menţionat CNAIR.

Variante de Ocolire Galaţi face parte din proiectul drumului expres Focşani – Brăila – Galaţi – Giurgiuleşti.

În conformitate cu Studiul de Fezabilitate elaborat în anul 2012, traseul se desprinde din DN 25 printr-un nod rutier, ocoleşte oraşul Galaţi în partea de nord a acestuia, îndreptându-se spre DN 2B, unde se va interconecta cu acesta prin 2 bretele de acces.

În paralel cu investiţia CNAIR, prevăzută în Master Planul General de Transport, autorităţile locale derulează un alt proiect, destinat extinderii şi modernizării actualei şosele de centură a municipiului, care va face legatura, prin nord, între partea estică şi cea vestică a oraşului. Şoseaua va avea statut de drum judeţean, finalizarea ei fiind estimată pentru luna mai 2022.

 

CITEŞTE ŞI:

Pregătiri pentru trecerea la standardul de emisii poluante post-EURO 6

Adaugati comentariu