Spania îşi redeschide graniţele pentru turism începând cu luna iulie

Spania iese din cele mai drastice regimuri de izolare din Europa şi va redeschide graniţele pentru turismul internaţional începând cu luna iulie, a anunţat premierul Pedro Sanchez.
spania

Acesta a promis că vor fi adoptate măsuri de siguranţă împotriva contaminărilor atât pentru localnici, cât şi pentru vizitatorii din afara ţării.

Spania primeşte anual peste 80 de milioane de turişti.

„Din iulie, Spania se va redeschide pentru turiştii străini în condiţii de siguranţă. Turiştii străini pot începe, astfel, să-şi planifice vacanţa în ţara noastră. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de măsuri de siguranţă atât în ţările de origine, cât şi în cele de destinaţie. Acest lucru garantează că turiştii nu vor expuşi niciunui risc şi nu vor reprezenta vreun risc pentru ţara noastră”, a precizat premierul spaniol.

Sanchez a spus că administraţia centrală şi administraţiile locale planifică dechiderea turismului de câteva săptămâni. „Vom trimite astăzi un mesaj tuturor: Spania vă aşteaptă din iulie”.

Premierul a anunţat, de asemenea, că meciurile de fotbal se vor putea relua începând cu 8 iunie, după aproape trei luni de inactivitate.

El a mai anunţat că, începând de marţi, în Spania se va institui o perioadă de 10 zile de doliu naţional, pentru cele
28.628 de persoane care au murit din contaminării cu noul coronavirus.

Guvernul de la Madrid va lansa săptămâna viitoare o schemă de ajutor financiar, în valoare de 3 miliarde de euro, pentru familiile cele mai afectate de epidemia Covid-19.

În ultimele 24 de ore au fost raportate, în Spania, 1.787 cazuri confirmate, din care 688 decese. Regiunile cele mai afectate sunt Madrid, Cataluna şi Castilla La Mancha.

 

CITEŞTE ŞI:

Programul punctelor de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria

Pregătiri pentru trecerea la standardul de emisii poluante post-EURO 6

 

Adaugati comentariu