Municipiul Galaţi va avea şi Variantă de Ocolire, şi Şosea de Centură

Municipiul Galaţi va avea, peste 4-5 ani, două şosele ocolitoare, una fiind realizată, din fonduri europene, de Consiliul Judeţean, iar a doua, de CNAIR, ca investiţie prevăzută în Master Planul General de Transport (MPGT).
Galaţi

Şoseaua de Centură a autorităţilor locale

Consiliul Judeţean Galaţi anunţa la începutul lunii iunie desemnarea câştigătorilor licitaţiei pentru extinderea şi modernizarea actualei şosele de centură, care va face legatura, prin nord, între partea estică şi cea vestică a municipiului. Şoseaua va avea statut de drum judetean, finalizarea ei fiind estimată pentru luna mai 2022.

Licitaţia a fost adjudecată de o asociere de cinci firme, patru din România şi una din Bulgaria: Aqua Parc (jud. Neamţ), Mavgo Holding (jud. Neamţ), Hydrostroy Sofia, Ideal Windows (jud. Galaţi), SPC Elite Consulting (Iaşi).

Proiectul prevede extinderea la patru benzi, reabilitarea şi modernizarea întregii variante ocolitoare a municipiului Galaţi, construirea unui pod hobanat, reabilitarea trotuarelor, realizarea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea a peste 6,5 km de piste pentru biciclişti, repararea şi reabilitarea podeţelor, amenajarea de spaţii verzi şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei.

Bugetul total al proiectului este de 135,2 milioane de lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, toate cheltuielile cu documentaţiile tehnice, precum şi plata tuturor cotelor şi taxelor legale. Asistenţa financiară nerambursabilă este în valoare de 132,5 milioane de lei, iar cofinanţarea CJ Galaţi este de 2,7 mil. lei. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

Varianta de Ocolire a CNAIR

În paralele cu investiţia autorităţilor locale din Municipiul Galaţi, CNAIR a lansat la începutul lunii octombrie o licitaţie pentru construirea unei alte Variante de Ocolire, care va face parte din drumul expres “Focşani – Brăila – Galaţi – Giurgiuleşti”.

În acest caz, şoseaua va avea o lungime de aproximativ 33 km, valoarea estimată a contractului fiind de 899,6 milioane de lei fără TVA. Se estimează că această Variantă de Ocolire va fi finalizată la jumătatea anului 2023, în condiţiile în care durata contractului este de 90 luni şi cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 36 de luni perioada de garanţie a acestora.

„În conformitate cu Studiul de Fezabilitate deţinut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru “Varianta de ocolire Galaţi” elaborat în anul 2012, traseul se desprinde din DN 25 printr-un nod rutier, ocoleşte oraşul Galaţi în partea de Nord a acestuia, îndreptându-se spre DN 2B, unde se va interconecta cu acesta prin 2 bretele de acces”, ne-au declarat reprezentanţii CNAIR.

Data limită de depunere a ofertelor este 12 decembrie 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

Autostrada Sibiu – Piteşti va costa 1,3 mld. euro. Când va fi gata

Cum scapi de amenda pentru folosirea telefonului la volan

Mașini electrice necunoscute: Tazzari – micromașini din Italia

 

Adaugati comentariu