Pasarela Popeşti Vest, dintre Sectorul 4 și Popeşti-Leordeni, a fost dată în folosință

Pasarela Popeşti Vest, care leagă Sectorul 4 al Capitalei de oraşul Popeşti-Leordeni, a fost dată în folosinţă. Construcția are o lungime de 65 de metri şi trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni.Pasarela Popeşti Vest

Autorităţile estimează că va asigura circulaţia zilnică a aproximativ 10.000 – 12.000 de locuitori şi va reduce timpul de deplasare din oraşul Popeşti către staţia de metrou Berceni, de la 15-20 minute la mai puţin de 5 minute.

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparţinând domeniului public al Sectorului 4 şi oraşului Popeşti-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A., pasarela Popeşti Vest are o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E. Compusă din 3 părţi principale, însemnând două turnuri verticale de circulaţie, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, pasarela este realizată dintr-o structură metalică, cu faţade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Totodată, zona centrală a construcţiei este susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii, s-au executat piloţi foraţi la o adâncime de 14 metri.

Mai mult, structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior: balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante, necesare pentru siguranţa pietonilor, al căror acces pe pasarelă se va face pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări şi lifturi. Valoarea investiţiei este de 7 milioane de lei cu TVA.

 

CITEȘTE ȘI:

Poliția națională poloneză, dotată cu 124 de utilitare Volkswagen Crafter

Franța demarează producția de vaccinuri anti-Covid. 250 mil. de doze până la finalul anului

ANCOM achiziționează 47 de autospeciale pentru monitorizare și control

 

Adaugati comentariu