Advertisement

DN 1
Home Infrastructură Finanțare europeană pentru creşterea capacității de circulaţie pe DN 1, între Comarnic-Predeal

Finanțare europeană pentru creşterea capacității de circulaţie pe DN 1, între Comarnic-Predeal

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au semnat contractul de finanţare, în valoare de 3,6 milioane de lei, pentru creşterea capacității de circulaţie pe DN 1, între Comarnic și Predeal, prin amenajarea unor pasaje pietonale și rutiere.

Astfel, Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de beneficiar al finanţării şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de organism intermediar pentru transport, au convenit în data de 1 aprilie 2021, încheierea contractului de finanţare pentru proiectul ”Măsuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal” în vederea acordării finanţarii nerambursabile alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 3.686.547,35 lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala şi 15% contribuţia proprie.

Perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, respectiv între data de 1 iunie 2021 şi 30 iunie 2022 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Potrivit CNAIR, obiectivul general ale proiectului este este de a spori eficienta economica a reţelei de transport din Romania. “Obiectivul operaţional specific este de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Comarnic şi Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existenta (DN1), îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional”,susţin reprezentanţii CNAIR.

Proiectul are în vedere elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de execuţie pentru 6 obiective de investiţie aflate de-a lungul drumului naţional DN1 – Valea Prahovei în zona Comarnic – Predeal.

Primul obiectiv presupune amenajarea pasajului pietonal subteran sau suprateran în piata centrală din Comarnic intersectie DN 1 cu strada Ghioseşti şi amenajare pasaj pietonal subteran sau suprateran la Primăria Comarnic.

Al doilea obiectiv presupune amenajarea pasajul pietonal subteran sau suprateran de la intersecţia DN1 cu strada Crinului (Poiana Ţapului), strada Telecabinei (Buşteni) şi strada Panduri (Predeal).

Al treilea obiectiv îl reprezintă realizarea pasajului rutier de la intersectia DN1 cu strada Prahovei (Azuga), iar al patrulea obiectiv înseamnă realizarea pasajului rutier de la intersecţia DN1 cu DN73A (Predeal).

Obiectivul al cincilea presupune realizarea unui pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), iar al şaselea obiectiv înseamnă realizarea pasajului rutier la intersecţia DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

 

CITEȘTE ȘI:

Londra vrea să introducă o taxă auto de 3,5 lire/zi pentru intrarea în Zona metropolitană

Lista celor 26 de localități din jud. Ilfov aflate în carantină zonală

Venitul mediu lunar pe gospodărie, 5.384 lei. Care au fost cheltuielile

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brașov - Bacău
Infrastructură

Contract semnat pentru finalizarea Studiului de Fezabilitatea al Autostrăzii Brașov – Bacău A13

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, vineri, cu...

Vâlcea
Infrastructură

Un pas înainte pentru modernizarea șoselei dintre Rm. Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești

Executivul urmează să aprobe în ședința de vineri, prin Hotărâre de Guvern,...

Autostrada de Centură București
Infrastructură

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

Traficul rutier pe încă un sector din Autostrada de Centură București, între...

Podul peste Canal
Infrastructură

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte pentru...