Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto ElectroLight, culoarea care luminează viitorul mobilității

ElectroLight, culoarea care luminează viitorul mobilității

Culoarea reprezintă aria de expertiză a celor de la Axalta. Iar compania, furnizor de frunte la nivel mondial de acoperiri lichide și sub formă de pulbere, desemnează anual Global Automotive Color of the Year. Pentru 2021 este vorba despre „ElectroLight”.

ElectroLight este o nuanță verde-galben ”răcoritoare”. Cu tonuri îndrăznețe, contemporane, care sugerează stil și energie, evocă un amestec de elemente de design sportiv cu performanțe funcționale. Și oferă o mare versatilitate atunci când este combinată cu accente de culoare cărbune în două tonuri. Sau finisaje mate pe o varietate de soluții de mobilitate”.

Mai mult, ElectroLight este formulat cu proprietăți reflectorizante. Un aspect extrem de important. Pentru că fac obiectele care folosesc culoarea extrem de vizibile pentru sistemele de detectare și distanță a luminii (LiDAR). În timp ce structura stratului și conținutul de pigment sunt ușor transmisibile prin sistemele de detecție și distanță radio (radar).

”Luminează viitorul mobilității”

„ElectroLight este un alt pas către iluminarea căii către un viitor verde pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv vehicule autonome. Culoarea combină pasiunea pentru individualizare și formulele tehnologice de detectare a mobilității. Și prinde contur ca o variantă funcțională, expresivă și dinamică”, spune Hadi Awada , vicepreședinte senior la Axalta.

Un lucru este cert. Vehiculele complet autonome sunt mai aproape ca oricând de a deveni realitate. Și se vor baza din ce în ce mai mult pe LiDAR și pe tehnologia radar pentru a vedea și a interacționa cu lumea din jur. Culoarea ElectroLight îndeplinește standardele de siguranță din industrie și îmbunătățește performanța ambelor tipuri de sisteme. Astfel că este o opțiune de culoare atât în ​​tendințe, cât și în tehnologie.

Raportul de popularitate pentru anul 2020 realizat de Axalta arată că albul rămâne cea mai frecvent achiziționată culoare auto la nivel global. Însă interesul pentru nuanțele personalizate crește constant. Iar verdele influențează paletele de culori. Dovadă stau Sea Glass – o nuanță verde de albastru –  câștigătoarea de anul trecut, iar acum ElectroLight.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...