Ce se întâmplă dacă mașina este vopsită în două sau mai multe culori? Precizările RAR

Cele 10 culori de bază care pot fi înscrise în cartea de identitate a vehiculului (CIV) sunt: alb, galben, portocaliu, roşu, violet, albastru, verde, gri, maro şi negru Dar ce se întâmplă dacă autovehiculul este vopsit în două sau mai multe culori? Iată care sunt precizările transmise de Registrul Auto Român (RAR).
rar

Dacă pe vehicul se regăsesc două culori, ambele vor fi înscrise în CIV (de ex.: verde + roşu), numai dacă ele sunt în proporţii aproximativ egale. În caz contrar, se înscrie doar culoarea predominantă (de ex.: roșu).

Dacă pe vehicul se regăsesc mai mult de două culori sau dacă acestea nu sunt culori liniare, ci nuanţe în degradé sau imagini, în CIV se înscrie culoarea predominantă + mențiunea “multicolor”.

În cazul particular al autovehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor în regim de TAXI, a doua culoare (de ex.: galben) se va înscrie în CIV numai dacă aceasta se regăsește integral pe cel puțin următoarele elemente: plafon, stâlpi, capote/hayon.

După vopsirea sau colantarea vehiculului în culoarea sau culorile preferate, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanţe RAR pentru modificarea culorii în CIV.

Documentele necesare la RAR pentru modificarea CIV în urma schimbării culorii vehiculului:
– cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează activitatea);
– actul de identitate al solicitantului;
– cartea de identitate a vehiculului în original.

În cazul în care solicitantul activității nu este și proprietarul vehiculului, acesta va trebui să prezinte un act de reprezentare legală: delegație dacă deținătorul este persoană juridică sau împuternicire notarială dacă deținătorul este persoana fizică.

Pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului este necesară efectuarea unei programări la RAR.

 

CITEȘTE ȘI:

Nokian Tyres va lansa până în 2025 anvelope fabricate exclusiv din materiale ecologice

Automobile Dacia prelungeşte pe 10 ani contractul de închiriere pentru Piteşti Industrial Park

Piața auto a scăzut în ianuarie cu 46,8%. Analiza preliminară a APIA

 

 

Adaugati comentariu