Cine va construi podul peste râul Dâmbovița pe DN 73

CNAIR a desemnat compania Maristar COM drept câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița pe DN 73, valoarea contractului fiind de 33,8 milioane de lei (fără TVA).
Dâmbovița

Durata contractului va fi de 5 luni perioada de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, a anuntat CNAIR.

Podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviței” este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric conform listei monumentelor istorice aprobată prin ordinul ministrului Culturii și Cultelor nr. 2361/2010.

Potrivit CNAIR, podul nou va avea o lungime totală de 170 m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760 m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței.

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu.

 

CITEȘTE ȘI:

Nokian Tyres va lansa până în 2025 anvelope fabricate exclusiv din materiale ecologice

Sistemul de operare Android va fi instalat pe vehiculele Ford din 2023

Statele membre ar putea înăspri restricțiile la frontiere pentru persoanele din afara UE

 

 

Adaugati comentariu