Sistemul de operare Android va fi instalat pe vehiculele Ford din 2023

Constructorul auto american, Ford Motor Co, va încorpora sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, în vehiculele sale Ford şi Lincoln începând din 2023, potrivit unui parteneriat strategic pe şase ani convenit de cele două firme, relatează Reuters. De asemenea, Google Maps va deveni serviciul de navigaţie standard în vehiculele Ford şi Lincoln.
ford

Cele două companii nu au dezvăluit valoarea acordului lor de parteneriat, însă cel mai probabil Google va primi o parte din veniturile generate de serviciile cloud precum şi un comision de utilizare a sistemului Android pentru fiecare vehicul Ford şi Lincoln vândut începând din 2023.

„Suntem mândri să încheiem un parteneriat pentru a folosi cele mai bune tehnologii Google în domeniul inteligenţei artificiale, analizei datelor şi platformelor cloud pentru a ajuta la transformarea afacerilor Ford şi a pune la punct tehnologii auto care ţin oamenii în siguranţă şi conectaţi în timp ce sunt pe şosea”, a declarat directorul Google, Sundar Pichai.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Nokian Tyres lansează noile anvelope de iarnă Hakkapeliitta 10

Franța condiționează intrarea de prezentarea testului PCR negativ

Cehia a interzis călătoriile în scop turistic până în data de 14 februarie

 

 

Adaugati comentariu