Advertisement

vaccinuri anti-Covid
Home Administrare flote Juridic Franța demarează producția de vaccinuri anti-Covid. 250 mil. de doze până la finalul anului

Franța demarează producția de vaccinuri anti-Covid. 250 mil. de doze până la finalul anului

Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor a anunțat că, miercuri, compania Delpharm va începe producţia de vaccinuri anti-Covid fabricate în Franţa.

„Producţia va începe în această săptămână, mai exact miercuri, la Delpharm, în fabrica sa din Saint-Remy-sur-Avre, pentru compania germană BioNTech”, partenerul grupului farmaceutic american Pfizer, a anunţat ministerul francez.

Vor fi produse, inițial, doar loturi-test, pentru a se asigura că totul este conform standardelor de calitate aşteptate, apoi se va trece la fabricarea loturilor comerciale.

Subcontractantul Delpharm face parte dintre companiile susţinute în ultimele luni de către statul francez, prin intermediul schemei de ajutorare anunţate de guvern la jumătatea lunii iunie 2020.

În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, „companiile vizate nu doresc în acest stadiu să comunice volumul aşteptat de vaccinuri”, potrivit ministerului francez.

În plus faţă de Delpharm, compania suedeză Recipharm va produce vaccinuri pentru compania americană Moderna începând de la jumătatea lunii aprilie, în fabrica sa din Monts, o localitate din vestul Franţei.

Producătorul Fareva ar trebui să lanseze la sfârşitul lui mai, începutul lui iunie producţia vaccinului CureVac, care face în această perioadă obiectul unei analize în vederea unei posibile autorizări pe piaţa europeană.

Grupul francez Sanofi va produce pentru Janssen – filială a grupului Johnson & Johnson – vaccinul său anti-Covid în uzina din Marcy-l’Etoile, un oraş din sud-estul Franţei.

„Când punem toate aceste lucruri cap la cap, ajungem la cel puţin 250 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid care vor ieşi din fabricile franceze până la sfârşitul anului, cumulat”, a adăugat acelaşi minister.

Acest număr nu include însă şi vaccinul dezvoltat de către Sanofi, aşteptat pentru al doilea semestru al anului 2021, dacă studiile clinice se vor dovedi concludente.

 

CITEȘTE ȘI:

Direcția Finanțelor Publice București își înnoiește parcul auto cu 13 autoturisme prin Rabla

Italia prelungeşte până pe 30 aprilie autoizolarea obligatorie pentru persoanele venite din ţările UE

Comuna Copăceni din jud. Ilfov intră în carantină. În Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, se prelungește

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...