Advertisement

sancţiuni
Home Administrare flote Juridic Comuna Copăceni din jud. Ilfov intră în carantină. În Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, se prelungește

Comuna Copăceni din jud. Ilfov intră în carantină. În Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, se prelungește

Comuna Copăceni va intra în carantină de marţi seara, măsura fiind prelungită cu 14 zile pentru localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, a anunțat Prefectura Ilfov.

În urma analizei de risc făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşele Chitila şi Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju) şi comunele Ciorogârla şi Corbeanca.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

Ca urmare, şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind prelungirea carantinei în aceste localităţi, începând din 5 aprilie, de la ora 22.00, până în 19 aprilie, la aceeaşi oră.

Incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 calculată luni este de 10,15 la o mie de locuitori în Chitila, de 9,09 cazuri la mie în Măgurele, de 9,41 de cazuri la mie în Ciorogârla şi de 9,40 cazuri la mie în Corbeanca.

Totodată, a fost emis un ordin privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Clinceni, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu, începând din 6 aprilie, de la ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 20 aprilie, ora 05:00.

La Clinceni, incidenţa este de 6,52 cazuri la o mie de locuitori.

De asemenea, „ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 79 din 05.04.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Copăceni, judeţul Ilfov”.

Şi în acest caz, şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Copăceni, începând din 6 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 20 aprilie, ora 22:00.

La Copăceni, rata de incidenţa este de 9.53 de cazuri la mie.

 

CITEȘTE ȘI:

Marea Britanie relaxează o parte dintre restricţiile severe. Călătoriile internaționale nu sunt reluate

În România nu se va aplica ”certificatul verde”, care dovedește vaccinarea anti-Covid

Nu se va schimba ora de închidere a magazinelor. De la 1 iunie, revenirea la normalitate?

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...