Advertisement

Sărbătorile de Paști
Home Administrare flote Juridic Nu se va schimba ora de închidere a magazinelor. De la 1 iunie, revenirea la normalitate?

Nu se va schimba ora de închidere a magazinelor. De la 1 iunie, revenirea la normalitate?

Ora de închidere a magazinelor în weekend, în localităţile cu rată mai mare de infectare, nu se va modifica, a afirmat, luni, premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 4 – 7,5 de cazuri la mia de locuitori, ora de închidere a magazinele este ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata de incidență depășește 7,5 cazuri la mie, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 pe parcursul întregii săptămâni.

„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate”, a spus premierul.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu consideră că situația epidemiologică s-a îmbunătățit după adoptarea noilor restricții de circulație.

„În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. (…) Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, avem un platou care se menţine de aproape o săptămână”, a afirmat prim-ministrul.

Pe de altă parte, șeful Guvernului propune înființarea unui comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României.

„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a declarat Florin Cîţu.

El a precizat că acest comitet interministerial va include toate ministerele şi, de asemenea, se ia în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.

Cîţu a menţionat că speră că de la 1 iunie să se poată lua în ţara noastră cât mai multe măsuri de relaxare.

„Începe sezonul de vară. Aş vrea să avem o vacanţă mult mai bună ca anul trecut şi mai sigură şi ne vom asigura (de acest lucru – n.r.) prin măsurile pe care le vom lua şi pe care sunt sigur că şi cei care sunt în industria turismului, în special, le vor respecta anul acesta”, a afirmat el.

 

CITEȘTE ȘI:

Miting al Asociației ”Împreună pentru A8” pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei prin PNNR

Noua generație eSprinter va fi produsă în cadrul a trei uzine

LG iese de pe piața telefoanelor mobile și se concentrează pe vehiculele electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...