În România nu se va aplica ”certificatul verde”, care dovedește vaccinarea anti-Covid

În România nu se va aplica certificatul verde, care dovedește vaccinarea anti-Covid, astfel că românii vor putea merge în vacanţă fără acest document, a afirmat astăzi premierul Florin Cîțu.
certificat verde

”În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”.

Comisia Europeană a propus crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Premierul a anunţat constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României.

”De fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a declarat Florin Cîţu.

El a precizat că acest comitet interministerial va include toate ministerele şi, de asemenea, se ia în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.

 

CITEȘTE ȘI:

Nu se va schimba ora de închidere a magazinelor. De la 1 iunie, revenirea la normalitate?

Miting al Asociației ”Împreună pentru A8” pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei prin PNNR

Noua generație eSprinter va fi produsă în cadrul a trei uzine

 

 

 

Adaugati comentariu