Miting al Asociației ”Împreună pentru A8” pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei prin PNNR

Asociația ”Împreună pentru A8” a anunțat organizarea unui miting cu autovehicule și motociclete, pe data de 10 aprilie, prin care va aduce în atenția autorităților necesitatea de a finanța Autostrada ”Unirii” A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și Autostrada ”Moldovei” A7 Ploiești - Buzău - Bacău - Pașcani din fondurile alocate de UE prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Împreună pentru A8

Mitingul se va desfășura în comuna Cristeşti, (jud. Iaşi), o localitate aleasă, simbolic, dat fiind că este plasată în apropierea viitorului punct de intersecţie al celor două autostrăzi.

”Cu siguranță mulți dintre noi vor o infrastructură modernă în Moldova, așa cum vedem în toate țările europene. În ultimii ani s-au încheiat contracte de execuție pentru astfel de investiții aproape în toate regiunile României, mai puțin în Moldova. De fiecare dată, această regiune în care trăim peste patru milioane de români a fost lăsată să se descurce, iar fondurile europene sau cele de la bugetul de stat au fost direcționate către autostrăzile din Ardeal, Constanța, București, iar recent către Craiova. Peste câteva săptămâni se va finaliza lista investițiilor prin PNRR care va ajunge la Bruxelles. Trebuie să ne cerem dreptul la dezvoltare și să obligăm actuala guvernare să finanțeze tronsoane din A8 și A7 prin PNRR. Fără această finanțare nu vom putea finaliza A7 și A8 în următorii ani”, a afirmat Cătălin Urtoi, vicepreședintele Asociației ”Împreună pentru A8”.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/impreunapentrua8.ro/

 

CITEȘTE ȘI:

Noua generație eSprinter va fi produsă în cadrul a trei uzine

LG iese de pe piața telefoanelor mobile și se concentrează pe vehiculele electrice

Camera Deputaților caută asigurător pentru cele 168 de vehicule din parcul auto propriu

 

 

 

Adaugati comentariu