China
Home Piaţa auto Flotă verde Parlamentul European votează astăzi acordul privind interzicerea vânzării vehiculelor tradiționale din 2035

Parlamentul European votează astăzi acordul privind interzicerea vânzării vehiculelor tradiționale din 2035

Parlamentul European (PE) votează astăzi interzicerea vânzării vehiculelor tradiționale din 2035, propunerea stabilită prin acordul încheiat, în luna octombrie 2022, între Comisia Europeană, PE și Consiliul European referitor la obiectivele de CO2 pentru autoturisme și utilitare ușoare.

”Acest lucru va duce, de fapt, la interzicerea vânzării vehiculelor tradiționale cu motor cu combustie internă din 2035, ceea ce face ca UE să fie prima și singura regiune la nivel global care va deveni integral electrică. Industria noastră face față provocării de a furniza vehicule cu emisii zero”, a precizat directorul general al Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA), Sigrid de Vries.

Potrivit datelor asociației, datorită ca urmare a investițiilor continue realizate de industria auto, în 2022, mai mult de una din cinci mașini noi vândute în UE a fost electrificată. ”Piața europeană este pe cale să preia conducerea între celelalte regiuni ale lumii până în 2030, când ponderea mașinilor electrice cu baterii este de așteptat să depășească 70%”, spun reprezentanții ACEA.

Pentru a atinge acest obiectiv, însă, aceștia solicită ca toate părțile interesate să colaboreze de urgență pentru a garanta accesul la materiile prime necesare pentru mobilitatea electrică, pentru a face mașinile electrice produse accesibile pentru piața de masă, pentru a atenua consecințele negative asupra forței de muncă și pentru a permite cetățenilor europeni să-și încarce vehiculul electric rapid și ușor. Totodată, în contextul revizuirii regulamentului CO2, prevăzute pentru 2026, ACEA solicită indicatori de calitate clari pentru a monitoriza progresul în toate aceste domenii.

„Toate eforturile și investițiile industriei auto sunt orientate către mobilitatea cu emisii zero. Este esențial ca toate politicile și reglementările UE să se alinieze și să sprijine acest obiectiv”, a subliniat Sigrid de Vries.

Cu toate acestea, avertizează ACEA, propunerea de aplicare a noilor standarde Euro 7 riscă să distragă atenția de la această cale accelerată pentru atingerea obiectivului de ”zero emisii”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se atenuează creșterea TCO. Patru recomandări-cheie

Poşta Română va livra la domiciliu permisele auto şi certificatele de înmatriculare, în următorii 4 ani

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

influenţa drogurilor
Juridic

Șoferii aflați sub influenţa drogurilor sau alcoolului nu vor mai putea conduce timp de 10 ani. Proiect

Un proiect legislativ destinat combaterii traficului de droguri prevede și interzicerea dreptului...

autoturisme
Juridic

Noile măsuri fiscale. Cum vor fi limitate cheltuielile cu autoturisme și consumul de carburați în instituțiile de stat

În cadrul Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

abonamente
Juridic

În sectorul 3, conducătorii auto pot achiziționa abonamente pentru parcare pe timp de zi

Din 15 septembrie, conducătorii auto au posibilitatea de a achiziționa abonamente lunare...