Reîncep lucrările de reabilitare a Podului peste braţul Borcea de pe A2

Lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, reîncep marţi, 14 februarie 2023, de la ora 13:00, a anunțat Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).borcea

Astfel, pe perioada lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa – Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, va fi închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.

Potrivit CNAIR, printre lucrările principale ce vor fi excutate se numără: frezarea sistemului rutier şi refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Pentru reabilitarea Podului peste braţul Borcea, contractul a fost semnat cu Asocierea Mar-Istar Com – Hydrostoy AD, valoarea acestuia fiind de 67,7 milioane de lei. Durata contractului este de 24 luni perioadă de execuţie a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor, de 5 ani. Reabilitarea a început în 2021.

Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Câștigător desemnat pe un sector de pe drumul de mare viteză Filiaşi – Lugoj

Cum se atenuează creșterea TCO. 4 recomandări-cheie

 

 

 

Adaugati comentariu