Park&Ride Cora Pantelimon, finalizată în toamna 2020

Parcarea tip Park&Ride din zona Cora Pantelimon ar putea fi dată în folosinţă în această toamnă. Investiţia, în valoare totală de 21 de milioane de euro, cuprinde 500 de locuri de parcare, terminal pentru tramvai, autobuz, microbuze private.Parcarea supraetajată din Pantelimon

Potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment, etapele cele mai complicate au fost terminate, însă pentru realizarea parcării a fost schimbată soluţia tehnică, din parcare subterană în parcare supraterană.

„Prin acest obiectiv de investiţii se reconfigurează, practic, toată zona. Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze şi peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul şi pentru viitoarea staţie de metrou din zonă”, a declarat primarul general al Capitalei.

Astfel, şoferii care vin din afara Capitalei îşi vor putea lăsa maşinile în parcare şi de acolo să circule spre centrul oraşului folosind mijloacele de transport în comun.

Stadiul lucrărilor:

– Au fost finalizate fundaţia parcării şi fundaţiile rampelor, au fost montaţi stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Structura propriu-zisă a parcării este intr-un stadiu avansat.

– S-a turnat betonul pentru fundaţia drumului înspre Pantelimon şi a fost aşternut stratul de asfalt.

– Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar şi peste 36 de metri de şine. Se lucrează in continuare la fundaţie înspre staţia existentă acum în zonă.

 

CITEȘTE ȘI:

Doar autovehicule verzi pentru transportul de persoane şi mărfuri din 2025. Proiect

Șeful Audi preia resposabilitatea directă a afacerilor din China

Ludovic Orban: Sistemul de management al traficului din Bucureşti nu funcţionează

 

 

Adaugati comentariu