Ludovic Orban: Sistemul de management al traficului din Bucureşti nu funcţionează


„Este clar că trebuie să folosim inteligenţa umană pentru a creşte calitatea vieţii în comunităţile locale în care trăim. Este clar că ideea de smart city, ca brand – oraşe inteligente, să le spunem, sau oraşe cu administraţie inteligentă şi cu cetăţeni inteligenţi – constituie un deziderat şi o direcţie în care va trebui să ne mişcăm. Sunt lucruri foarte importante care trebuie puse la punct şi în care toate soluţiile inteligente, fie născocite de noi, fie care deja au fost puse în practică în ale ţări vor trebui folosite şi aplicate astfel încât să creştem calitatea serviciilor publice furnizate către cetăţeni, să creştem, până la urmă, calitatea vieţii, să scădem durata de deplasare printr-o politică inteligentă”, a afirmat Ludovic Orban.
Acesta a criticat administraţia municipiului Bucureşti, arătând că sistemul de management al traficului, o investiţie de 28 de milioane de euro, nu funcţionează.
„Vă dau numai un exemplu. Ştiţi, noi avem un sistem de management al traficului în care s-au investit vreo 27 sau 28 de milioane de euro, iniţial, după care s-au mai băgat bani şi care nu funcţionează în Bucureşti, de exemplu. Nu vreau să vă spun că, dacă ne uităm la multe municipii, vom vedea că, dacă le explici de baza de date urbană, trebuie să le mai pui nişte întrebări ajutătoare ca să înţeleagă ce-i aia baza de date urbană. De asemenea, avem probleme majore în ceea ce priveşte, de exemplu, în Bucureşti nu avem harta reţelelor subterane, pe unde trec reţelele de apă caldă, de gaz /../. Nu există o astfel de hartă. Ce să mai vorbim de planificarea intervenţiilor subterane în modernizarea reţelelor subterane. În Bucureşti nu avem cadastru făcut. Ce să mai vorbim de sisteme, aplicaţii online, prin care să poţi să identifici situaţia juridică a fiecărui teren, reglementarea urbanistică; vorbim de reglementare urbanistică în condiţiile în care noi nu mai avem Plan de Urbanism General şi soluţia la care a apelat Primăria Capitalei e să adopte PUZ-uri de sector, Planuri de Urbanism Zonal pe sector, ca şi cum sectoarele ar putea să gândească global direcţiile de dezvoltare urbanistică la nivelul întregului Bucureşti„, a arătat premierul.
Totodată, şeful Guvernului a mai declarat că municipiul Bucureşti şi multe alte oraşe care au fost administrate de primari PSD sunt în „comuna primitivă” şi nu au nicio legătură cu ceea ce reprezintă conceptul de Smart City.
„Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe care, din păcate, au fost administrate de cei de la PSD, sunt în comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de Smart City, iar aici va trebui să facem paşi acceleraţi. 27 septembrie va fi o dată în care cetăţenii, în fiecare comunitate locală, vor putea să voteze pentru administratori inteligenţi, pentru administratori care să aibă viziunea şi capacitatea de a introduce toate soluţiile inteligente posibile pentru a creşte calitatea vieţii”, a cochis premierul.
CITEȘTE ȘI:
Bosch a deschis aplicaţiile pentru programul Junior Managers
În 10 zile, va fi lansat planul de susținere a economiei
Airbag revoluționar de la Honda. Video!