Parcare publică supraetajată în sectorul 4, lângă Piaţa Berceni. Care sunt tarifele

O parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş, a fost inaugurată în zona Pieţei Berceni - Șoseaua Olteniţei, la intersecţia străzilor Tulnici și Frumuşani.parcare publică supraetajată

Potrivit reprezentanților Primăriei, noua parcare va deservi una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4.

Urmare a unei investiţii în valoare de 12 milioane de lei, parcarea are o suprafaţă construită de 2.318 mp şi un regim de înălţime de P+terasă circulabilă. Pe cele două niveluri sunt amenajate 148 de parcaje, dispuse astfel: 85 de locuri la parter, dintre care 10 locuri de parcare sunt rezervate persoanelor cu handicap şi 2 pentru autovehiculele electrice. Acestea sunt parcaje publice, al căror tarif va fi de 1 leu pentru 2 ore de staţionare.

La nivelul terasei, au fost amenajate alte 61 de locuri, destinate exclusiv abonaţilor. Preţul unui abonament pentru persoanele fizice este de 10 lei/lună sau 120 de lei/an, plătibil o singură dată. Pentru persoanele juridice, preţul unui abonament este de 30 de lei/lună.

„Elementul de noutate al acestei investiţii constă în amenajarea pe terasă a unui teren de sport multifuncţional, pentru baschet sau fotbal. Unic în ţară, acesta are o suprafaţă de 380 de mp, gazon sintetic şi este împrejmuit cu un gard de 5 metri înălţime, pentru siguranţă. Cât priveşte accesul în noua parcare, aceasta este prevăzută cu o rampă de urcare şi una de coborâre pentru autoturisme. Accesul pietonal se va face separat de cel auto, iar pentru circulaţia verticală a persoanelor sunt prevăzute 4 scări închise şi 2 rampe cu o lăţime de 1 metru ce deservesc nivelurile clădirii. Pentru evitarea blocajelor, parcarea are o instalaţie de management, cu rolul de a oferi informaţii despre numărul de locuri libere sau ocupate”, menţionează Primăria Sectorului 4.

De asemenea, pentru siguranţa utilizatorilor, parcarea din zona Tulnici este dotată cu instalaţii de televiziune cu circuit închis (sistem de înregistrare şi redare a imaginilor), instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare incendiu, plus mijloace de primă intervenţie (stingătoare, hidranţi interiori şi exteriori).

 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Ischgl, oraşul în care se dezvoltă imunitatea de masă

Împrumut-record de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler

Românii rămân reticenți la încheierea de asigurări online

 

Adaugati comentariu