Contract semnat pentru un tronson de pe Autostrada Transilvania

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, vineri, contractul de proiectare și execuție pentru Autostrada Transilvania (Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea), Sectiunea 3B: Mihăiești - Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului (km 13+260 - km 25+500) cu Asocierea  SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade. salonta

Valoarea contractului este de 680,4 milioane de lei fara TVA, lungimea tronsonului de autostradă fiind de 12,24 km, a anunțat CNAIR.

Traseul Subsecțiunii 3B2 de pe Autostrada Transilvania începe după intersecția autostrăzii cu DN 1G km, 13+260, (Huedin – Zimbor – Tihau (DN 1G)), unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capușu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptandu-se către nord pana la intersecția cu DJ 108A (Românași – Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.

Pe această subsecțiune nu s-au prevăzut noduri rutiere. La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecţie giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului – Zalău.

În cadrul acestei secțiuni s-a prevăzut construcția a 5 viaducte și 1 pod peste Autostrada Transilvania.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost atribuit contractul pentru tronsonul III din Drumul Expres Craiova – Piteşti

Trafic închis 2 zile pe Transfăgărăşan. Anunţul CNAIR

Târgu Mureş investeşte 31 de mil. lei într-un sistem de transport public inteligent

 

Adaugati comentariu