Împrumut-record de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler

Guvernul italian a aprobat garanţii de stat în valoare de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler (FCA) Italia, care va putea accesa astfel cel mai mare împrumut de criză acordat unui producător auto european, transmite Reuters.salariile minime

Împrumutul pe trei ani va ajuta producătorul italo-american să-şi consolideze poziţia financiară, pe fondul scăderii vânzărilor din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. De asemenea, de acest credit va beneficia şi industria pe orizontală, care însumează aproximativ 10.000 de afaceri.

Prin furnizarea ajutorului de stat către Fiat Chrysler, autorităţile de la Roma „vor să conserve şi să întărească lanţul de furnizare în industria auto italiană”, a afirmat ministrul Economiei, Roberto Gualtieri, care a adăugat că „Guvernul va monitoriza implementarea angajamentelor asumate de FCA Italia”.

Împrumutul va fi acordat de Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană, în timp ce societatea italiană de asigurare de credite Sace SpA va oferi o garanţie publică pentru 80% din suma de 6,3 miliarde de euro.

 

CItiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Românii rămân reticenți la încheierea de asigurări online

Anvelopele inteligente. Cum vor beneficia consumatorii de tehnologia cu senzori?

CORONAVIRUS. Croația reintroduce carantina de 14 zile la intrarea în țară

 

Adaugati comentariu