CORONAVIRUS. Croația reintroduce carantina de 14 zile la intrarea în țară

Croația va reintroduce de joi carantina obligatorie de 14 zile pentru vizitatorii din Bosnia, Kosovo, Macedonia de Nord şi Serbia, în urma înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus în ultima săptămână, transmite Reuters.Croația

Obligaţia de autoizolare timp de 14 zile li se aplică inclusiv deţinătorilor de paşaport croat, a precizat ministrul croat de interne, Davor Bozinovic.

Persoanele aflate în tranzit în Croația nu vor fi obligate să intre în carantină şi nici vizitatorii din cele 10 state ale Uniunii Europene cu care Croaţia şi-a deschis frontierele la 1 iunie, respectiv Germania, Slovenia, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia şi Estonia.

Autorităţile croate au mai anunţat că de joi devine obligatorie purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport public.

Croația a raportat miercuri 22 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul general ajungând astfel la 2.388, dintre care 119 în ultima săptămână.

Ministrul Bozinovic a precizat că majoritatea cazurilor noi sunt importate din ţările vecine.

Creşterea numărului de cazuri noi în regiune a coincis cu o relaxare a unora din cele mai stricte măsuri impuse în ţările balcanice, unde ratele de infectare au fost mult sub cele din Europa Occidentală.

În Bosnia, numărul cazurilor noi a fost săptămâna trecută de 502, comparativ cu 342 în intervalul similar anterior, iar cel al deceselor, de cinci. În total, 3.676 de persoane au fost contaminate cu noul coronavirus până acum.

Tot săptămâna trecută, Serbia a raportat 713 cazuri noi (212 în săptămâna anterioară) şi un total de 13.235.

 

CITEȘTE ȘI:

13 tipuri de abateri descoperite de ANPC în service-uri şi showroom-uri auto. Care a fost amenda

Parcare de 600 de locuri și pasarelă pietonală între sectorul 4 și Popeşti-Leordeni

Contract RCA încheiat prin mijloace electronice. Care este răspunderea asigurătorilor

 

Adaugati comentariu