CORONAVIRUS. Ischgl, oraşul în care se dezvoltă imunitatea de masă

Peste 40% dintre locuitorii oraşului austriac Ischgl au anticorpi care indică faptul că au fost contaminaţi probabil, la un moment dat, de coronavirus, arată un nou studiu realizat de cercetătorii Universităţii de Medicină din Innsbrück.



ischgl

Oraşul tirolez din Munţii Alpi, care găzduieşte una dintre cele mai mari şi mai populare staţiuni de schi din Europa, a fost un focar timpuriu al răspândirii virusului, mii turişti din întreaga Europă fiind infectaţi în perioada sezonului din lunile februarie şi martie, în barurile aglomerate ale oraşului.

Primul rezultat pozitiv al unui test realizat la Ischgl a fost primit pe 7 martie, la câteva zile după ce Islanda a alertat autorităţile austriece despre intrarea în ţară a mai multor islandezi, suspectaţi că au fost infectaţi cu noul coronavirus în staţiunea de schi. O săptămână mai târziu, la Ischgl a fost instituită carantina, dar turiştilor li s-a permis să plece, răspândind puternic virusul în Europa.

Testele de la Universitatea de Medicină din Innsbrück arată acum că 42,4% din populaţia oraşului a avut Covid-19 la un moment dat. Acesta este cel mai mare procent de persoane cu anticorpi relevanţi, înregistraţi într-un singur studiu din lume, spun oamenii de ştiinţă.

„Avem în Ischgl cea mai mare seroprevalenţă dovedită vreodată într-un studiu. Chiar dacă la această rată nu poate fi asumată o imunitate de masă, populaţia Ischgl ar trebui să fie protejată de virus într-o mare măsură”, a explicat Dorothee von Laer, autoarea studiului.

Seroprevalenţa reprezintă numărul de persoane dintr-o populaţie care este testată pozitiv pentru o boală specifică, bazată pe probe de sânge.

În comparaţie, testele de anticorpi în rândul populaţiei districtului Heinsberg din vestul Germaniei, care a înregistrat unul dintre primele şi cele mai mari focare din ţară, sugerează că doar aproximativ 15% din populaţie a avut virusul.

Marea majoritate a celor care au fost infectaţi în Ischgl au avut fie simptome foarte uşoare, fie nu au avut simptome, iar majoritatea nu a conştientizat că a avut virusul.

Teste PCR au fost efectuate pe 1.473 de persoane (79% dintre locuitorii lui Ischgl), între 21 şi 27 aprilie. Doar 15% dintre cei care au anticorpi au fost testați anterior pozitiv pentru virus, potrivit studiului.

În pofida focarului de la Ischgl, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de contaminare din Europa de Vest. A introdus o carantină naţională la jumătatea lunii martie, pe care a început să o relaxeze o lună mai târziu.

În Austria, cazurile cresc cu mai puţin de 100 pe zi şi până în prezent au fost înregistrate 698 de decese.

 

CITEȘTE ȘI:

Împrumut-record de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler

Românii rămân reticenți la încheierea de asigurări online

Anvelopele inteligente. Cum vor beneficia consumatorii de tehnologia cu senzori?

 

Adaugati comentariu