vehicule
Home Piaţa auto Analize de piață Până în 2040, vânzările de vehicule cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din total

Până în 2040, vânzările de vehicule cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din total

Vânzările de vehicule electrice (EV) în SUA, China și Europa le vor depăși pe ale celorlalte tipuri de autovehicule cu trei ani mai devreme decât se aștepta anterior, potrivit noilor cercetări și analize EY. Cifrele provin de la EY Mobility Lens Forecaster, un instrument de prognoză bazat pe inteligența artificială (AI), care oferă o perspectivă a înmatriculărilor de autoturisme până în 2050.

Cele mai recente previziuni arată că, până în 2027, vânzările de mașinile electrice în Europa le vor depăși pe cele ale altor tipuri de vehicule, tendință care se va repeta atât în China, cât și în SUA până în 2032. Pentru Europa și China, acest lucru va avea loc cu un an mai rapid decât se aștepta anterior, iar pentru SUA, cu patru ani mai devreme. În SUA, schimbarea este determinată de investițiile continue în electrificare, statele lider fiind California, New York, Washington și Massachusetts, printre altele. Analiza arată, de asemenea, că până în 2040, vânzările de vehicule cu motoare cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din vânzările globale, cu cinci ani mai repede decât se aștepta anterior.

„În pofida unei serii de dificultăți financiare și energetice din ultimele 12 luni, revoluția mașinilor electrice continuă să câștige avânt, iar punctul în care credem că EV-urile vor ajunge să domine piața a avansat de fapt. În Europa, vânzările de mașini în general sunt în scădere și ne-am aștepta ca trecerea la vehiculele electrice să fie dificilă dacă criza energetică persistă. Acest lucru ar necesita mai multă asistență guvernamentală pentru a menține ritmul actual. În China, deși ne așteptăm ca vehiculele electrice să domine vânzările până în 2032, vedem, de asemenea, că mașinile hibride își mențin cota de piață până în 2050. În SUA vedem că statele cu populație mare conduc trecerea la vehicule electrice, așa că rămâne un motiv de optimism ca, în 2030, să fie atinsă ținta de 50% din vânzări. În pofida acestui fapt, SUA va trebui să se ocupe de problemele lanțului de aprovizionare și de riscul recesiunii, concentrându-se pe infrastructura de încărcare și dezvoltarea bateriilor în țară pentru a continua cu adevărat trecerea la vehicule electrice”, a arătat Randall Miller, EY Global Advanced Manufacturing & Mobility Leader

Investiții în creștere în infrastructură

Creșterea cererii consumatorilor, susținută de politicile și stimulentele guvernamentale, împreună cu obiectivele agresive de electrificare ale producătorilor de echipamente originale (OEM) au accelerat tranziția către adoptarea vehiculelor electrice în toate cele trei regiuni cheie – Europa, SUA și China. Beneficiile unui ecosistem de mobilitate neutru din punct de vedere al carbonului sunt acum realizate la o scară mai mare, ceea ce a condus la investiții substanțiale în toate cele trei regiuni pentru crearea infrastructurii pentru vehicule electrice și tranziția de la un ecosistem de mobilitate pe bază de combustibili fosili la unul electric.

O modalitate mai bună de a face prognoze

Analiștii auto de la EY și oamenii de știință au construit EY Mobility Lens Forecaster pe un model de rețea neuronală care utilizează AI pentru a analiza mai multe variabile ce influențează cererea și oferta de mobilitate. Acestea includ variabile care reflectă comportamentul consumatorilor, tendințele de reglementare, evoluția tehnologiei (vehiculul și ecosistemul) și strategiile anunțate de producători. Modelul este actualizat în mod regulat pentru a ține pasul cu realitatea în continuă schimbare, inclusiv întreruperile și tehnologia disponibilă. Pe măsură ce previziunile sale sunt comparate cu rezultatele reale, modelul își ajustează calculele și învață din orice greșeală pentru previziunile viitoare, devenind în esență mai inteligent și mai precis în timp.

 

Sursa foto: EY

 

 

CITEȘTE ȘI:

CES 2023: Senzorii Bosch fac viețile oamenilor mai sigure și mai confortabile

Poșta Română a lansat licitația pentru mega-contractul anual de asigurare a flotei

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini electrice
Analize de piață

Mașinile electrice mici de 25.000 € ar putea deveni profitabile până în 2025. Analiză T&E

Pentru a concura cu afluxul chinez de vehicule ”verzi” din segmentul B,...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

germania
Analize de piață

Din ce în ce mai multe mașini vechi circulă pe șoselele din Germania. Analiză Deutsche Bank

Germania este o țară care iubește mașinile. Cu o densitate de 578...

Înmatriculările de autoturisme noi
Analize de piață

Înmatriculările de autoturisme noi, în creștere cu 20% în primele 8 luni din 2023

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 20% în primele 8 luni...