Mercedes se pregătește pentru instalarea a 10.000 de staţii rapide de încărcare până în 2030

Constructorul auto german Mercedes-Benz va investi miliarde de euro pentru a instala, până în 2030, aproximativ 10.000 staţii rapide de încărcare a vehiculelor electrice în Europa, America de Nord şi China, relatează Reuters.
staţii rapide

Anul acesta va începe instalarea infrastructurii în America de Nord, obiectivul fiind de 2.500 puncte de încărcare în 400 de locaţii din SUA şi Canada, până în 2027, a anunțat producătorul auto la CES – principalul târg anual pentru tehnologii şi electronice de larg consum – care se desfăşoară în Las Vegas – în perioada 5-8 ianuarie.

Mercedes va împărţi peste un miliard de euro din investiţiile necesare până în 2030 în America de Nord cu MN8 Energy, un producător de energie regenerabilă şi operator de baterii de stocare. De asemenea, va fi încheiat un parteneriat între Mercedes şi compania ChargePoint, care are o reţea de puncte de încărcare, pentru expertiză tehnologică.

Directorul general al MN8, Jon Yoder, a arătat că firma se aşteaptă să realizeze profit în următorii cinci-şapte ani, posibil mai devreme dacă obţine subvenţii.

Sunt în derulare discuţii cu potenţiali parteneri pentru o reţea de puncte de încărcare în Europa şi China.

Conform datelor din iulie 2022, în Statele Unite există aproximativ 140.000 puncte de încărcare publice pentru vehiculele electrice, în condiţiile în care consumatorii din întreaga lume sunt descurajaţi să achiziţioneze modele electrice din cauza infrastructurii deficitare de încărcare.

În Europa, unde Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Ford şi Hyundai au înfiinţat societatea mixtă Ionity, dedicată infrastructurii pentru vehiculele electrice, erau aproximativ 375.000 staţii rapide de încărcare disponibile la finalul lui 2021, conform unui studiu al McKinsey. Pentru a face faţă aşteptatei creşteri a cererii, regiunea are nevoie de cel puţin 3,4 milioane staţii de încărcare până în 2030.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Până în 2040, vânzările de vehicule cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din total

”Winter is Coming”: Criza energetică și riscurile care afectează producția de automobile

 

 

 

Adaugati comentariu