Ministerul Transporturilor a achiziționat 9 autoturisme 4×4 și 8 hibride. Cine le furnizează

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) va achiziționa 17 autoturisme noi, dintre care 9 au tracțiune 4x4, iar 8 sunt hybrid plug-in, valoarea totală contractului, finanțat din fonduri europene, fiind de 2 milioane de lei.
Ministerul Transporturilor

Potrivit instituției, mașinile vor fi utilizate de personalul Direcției Generale Programe Europene Transport pentru proiectul ”Sprijin pentru DGPET prin asigurarea de autoturisme necesare desfășurării activității, precum și a cheltuielilor necesare utilizării în condiții optime a acestora”.

Contractul a fost împărțit în două loturi:

  • Lotul 1: 9 autoturisme 4×4 noi, echipate cu motoare Euro 6 care generează o cantitate mai mică de CO2, cu valoarea estimată 860.806,89 lei fără TVA
  • Lotul 2: 8 autoturisme hybrid plug-in, echipate cu motoare Euro 6 care generează o cantitate mai mica de CO2, cu valoarea estimată 1.164.376,47 lei fără TVA.

Pentru ambele loturi, în criteriul de atribuire, componenta financiară (prețul) a avut o pondere de 90%, iar componenta tehnică, de 10%.

La licitația organizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Renault Commercial Roumanie a câștigat ambele loturi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes se pregătește pentru instalarea a 10.000 de staţii rapide de încărcare până în 2030

Până în 2040, vânzările de vehicule cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din total

 

 

Adaugati comentariu