Opel Vivaro-e – 136 CP și autonomie de 330 km

Compania germană a prezentat versiunea electrică a van-ului său mediu: Opel Vivaro-e. Destinată atât  transportului urban, cât și parcurgerii de distanțe medii, aceasta vine în două versiuni, la alegere: cu baterie mică, de 50 kWh, și mare, de 75 kWh. 
Opel Vivaro-e floteauto

Ce înseamnă motorul electric! Compact și ușor, poate fi împrumutat simplu de la un model la altul și, spre deosebire de cele termice, nici nu necesită o transmisie modificată: doar o treaptă (un reductor).

Opel Vivaro-e floteauto

Citește aici testul cu versiunea de persoane, Zafira Life!

Este fix cazul de aici, unde motorul se afla deja în visteria PSA, propulsând noul Peugeot e-208. La fel și cu bateria: Opel a folosit-o pe cea de 50 kWh de pe modelul francez de clasă mică (autonomie WLTP de până la 230 km) și una mai mare, de 75 kWh, pentru o autonomie WLTP extinsă la maximum 330 km. De fapt, dată fiind modularitatea pachetului de acumulatori, bateria mică folosește 18 module, iar cea mare 27 de module, fiind poziționate sub spațiul de marfă.

Opel Vivaro-e floteauto

Viteza maximă limitată electronic este de 130 km/h, iar timpul de încărcare până la 80% din capacitatea bateriei folosind stațiile de curent continuu de 100 kW durează 30 de minute la bateria mică și 45 de minute la cea de 75 kWh. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

„Fiind primul vehicul comercial ușor electric care a intrat pe segmentul de piață Van-D al autoutilitarelor mijlocii și care are o autonomie de până la 330 de kilometri în ciclul WLTP, noul Opel Vivaro-e stabilește standardele pentru utilizarea eficientă, fiabilitate și profesionalism ”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

Noul Opel Vivaro-e este disponibil pe toate versiunile, de la cargo, trecând prin crew cab, până la cea de transport persoane. Sarcina utilă a versiunii electrice este de până la 1.275 kg, iar masa maximă autorizată atinge 3.100 kg. Față de versiunea diesel, sarcina utilă a scăzut cu 130 kg, o valoare aproape insignifiantă.

Un amănunt esențial pentru unii transportatori interurbani este prezența opțională a cârligui de tractare, Opel Vivaro-e fiind singura electrică din segment cu această caracteristică.

Acestea sunt cele mai ieftine mașini electrice din România!

Următorul pas va fi lansarea din 2021 a lui Combo-e, care le va facilita nemților atingerea țintei pentru 2024: fiecare autoturism și LCV Opel va avea o versiune complet electrică.

 

Adaugati comentariu