Ola Kaellenius, CEO Mercedes-Benz: Deficitul de materii prime ar putea întârzia mobilitatea electrică

Aprovizionarea limitată cu materii prime pentru mașinile electrice ar putea încetini tranziția de la vehiculele pe combustibili fosili la cele electrice ceea ce va întârzia mobilitatea electrică, a avertizat directorul executiv al Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, într-un interviu acordat ziarului german Die Zeit, relatează Reuters.mobilitatea electrică

„Industrializarea minelor și a capacităților de rafinare ar putea să nu progreseze la fel de repede pe măsură ce cererea crește. Dacă se întâmplă acest lucru, mobilitatea electrică ar fi întârziată, dar nu ar fi împiedicată”, a spus Kaellenius.

Producătorii de automobile se zbat pentru a-și asigura aprovizionarea cu materiale, de la litiu, nichel și mangan pentru baterii, până la magneziu pentru componentele auto, în timp ce concurează între ei pentru a spori producția de vehicule electrice, dar costurile în urcare ale materiilor prime le-au erodat marjele de profitabilitate.

Unii dintre constructorii auto, inclusiv Mercedes-Benz – care și-a schimbat marți numele din Daimler, după despărțirea de Daimler Truck – au majorat prețurile pentru consumatori, pentru a contracara scumpirile.

Creșterile de prețuri ale vehiculelor au fost observate recent și ca răspuns la deficitul de semiconductori, care a redus volumele de producție pe parcursul anului trecut.

 

CITEȘTE ȘI:

Entitățile publice primesc bani pentru 2.300 de stații de încărcare

STB extinde soluțiile de plată în mijloacele de transport

Adaugati comentariu