Capitala și jud. Ilfov se pregătesc pentru primele bilete integrate urban – feroviar

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat că a fost pus în dezbatere publică propunerea de Ordin de ministru care stă la baza utilizării primelor bilete și abonamente integrate la nivel metropolitan din România.abonament metropolitan

Astfel, începând cu data de 15 februarie 2022, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului Transporturilor – feroviar și cel cu metroul – vor face parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”.

”Așa cum am declarat mereu, cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului în regiunea București – Ilfov și reducerea numărului de autoturisme o reprezintă transportul în comun, mai ales cu trenul și metroul. De asemenea, este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troilebuz”, a explicat Irinel Scrioșteanu.

În urma aprobării și la nivelul administrației locale bucureștene, aceste noi bilete vor putea fi utilizate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni).

Noile bilete integrate vor avea o valabilitate de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau 1 an, pentru diverse combinații de sisteme de transport (transport de suprafață – metrou – feroviar; metrou – feroviar; doar feroviar, indiferent de operator).

Potrivit secretarului de stat, titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 ore și 72 ore permit transbordări nelimitate pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și tren, pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Conform propunerii de Ordin de ministru, noile titluri de călătorie vor fi disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (CFR Călători și Transferoviar Călători), ale Metrorex și ale STB.

”Proiectul pilot va fi monitorizat și pentru extinderea acestui tip de bilet și în alte zone metropolitane din România”, a conchis Irinel Scrioșteanu.

 

Sursa foto: Irinel Scrioșteanu/Facebook

 

CITEȘTE ȘI:

Ola Kaellenius, CEO Mercedes-Benz: Deficitul de materii prime ar putea întârzia mobilitatea electrică

Entitățile publice primesc bani pentru 2.300 de stații de încărcare

 

 

Adaugati comentariu