Advertisement
Business Lease
Home Interviuri Oana Iancu, Business Lease: ”Viitorul în piața de leasing operațional se anunță plin de inovații și oportunități”

Oana Iancu, Business Lease: ”Viitorul în piața de leasing operațional se anunță plin de inovații și oportunități”

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la apariția primului număr al revistei Flote Auto, vă prezentăm atât o retrospectivă a ultimilor 10 ani, cât, mai ales, o perspectivă asupra următoarei decade în viziunea celor mai mari companii de leasing operațional, leasing financiar, management de flote și comercializare auto. Astăzi stăm de vorbă cu Oana Iancu, director comercial Business Lease.

Cum a fost?

Leasingul operațional se află pe o traiectorie ascendentă și manifestă un potențial de creștere semnificativ în viitor în România. Inițial adoptat de companiile multinaționale și influențat de tendințele din Occident, serviciul a câștigat teren, mai ales în contextul pandemic și post-pandemic, deoarece organizațiile își concentrează din ce în ce mai mult atenția asupra activităților esențiale pentru afacerile lor, și au în vedere beneficiile aduse de leasingul operațional în ceea ce privește deductibilitatea fiscală și externalizarea riscurilor.

În zona Bucureștiului, cunoașterea acestui produs este mai extinsă, dar și la nivel național, interesul pentru leasingul operațional rămâne în creștere. Companiile se arată deschise să experimenteze acest tip de soluție și adaugă, treptat, între 1 și 5 mașini în leasing operațional. Pentru a răspunde nevoilor acestui segment, am dezvoltat produsul SMART, care oferă utilizatorilor flexibilitatea de a utiliza autovehiculele exact cât timp au nevoie de ele, fără a suporta costuri de închidere anticipată. Mai mult, facturarea se realizează în lei, iar chiria este fixă, în lei, pe întreaga durată a perioadei de leasing.

 

Ce va urma?

Avem deja exemple de succes precum Olanda, unde peste 85% dintre mașini se află în programe de leasing operațional, extinse și către persoane fizice, și suntem optimiști cu privire la creșterea rapidă a numărului de utilizatori și în România.

În același timp, anticipăm că tot mai multe companii vor adopta politici de sustenabilitate, car-sharing și vor integra în flotele lor un număr tot mai mare de mașini electrice. Această schimbare nu doar va contribui la reducerea emisiilor de carbon, dar și la dezvoltarea unei mobilități mai ecologice și eficiente. Astfel, viitorul în piața de leasing operațional se anunță plin de inovații și oportunități pentru toți utilizatorii.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, noiembrie 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prezentare RENAULT MASTER 4, model 2024. Triplu salt

MAXUS eDELIVER. Garanția succesului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *