Nu este necesară inspecţia RAR pentru trotinete şi biciclete electrice

Inspecţia RAR pentru trotinete şi biciclete electrice nu va fi obligatorie, au precizat reprezentanții UDMR, inițiatorii Legii privind înregistrarea vehiculelor electrice lente care circulă cu o viteză mai mică de 25 de kilometri pe oră.
biciclete electrice

„O serie de informaţii false au fost răspândite, în ultimele zile, în presa naţională, referitor la înregistrarea trotinetelor şi a bicicletelor electrice la Registrul Auto Român (RAR) şi despre obligativitatea inspecţiei tehnice periodice la aceste vehicule lente, în condiţiile în care săptămâna trecută preşedintele a promulgat o lege iniţiată de UDMR, care permite înregistrarea vehiculelor electrice lente care circulă cu o viteză mai mică de 25 de kilometri pe oră, dar care nu se referă la trotinete şi la biciclete electrice”, au explicat reprezentanții UDMR.

Potrivit acestora, utilizarea trotinetelor şi a bicicletelor electrice este reglementată prin articolul 12 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2020, în care se precizează faptul că proprietarii trotinetelor şi ai bicicletelor electrice nu trebuie să înmatriculeze aceste vehicule şi nu trebuie să se prezinte la inspecţia tehnică la RAR cu acestea.

Legea nr. 260/2020, elaborată de UDMR, a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial şi este în vigoare.

Actul normativ modifică şi completează Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr.78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Potrivit Legii nr. 260/2020, vehiculele rutiere lente sunt definite drept vehiculele antrenate de un motor încorporat şi care, constructiv, nu se pot deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h.

 

CITEȘTE ȘI:

Referendum privind limitarea vitezei la 30 km/oră în Capitală. A Franței

Grecia efectuează teste Covid rapide pentru persoanele care intră prin vama Promachonas

Poșta Română va livra, în continuare, permisele auto şi certificatele de înmatriculare

 

 

Adaugati comentariu