Noi reguli pentru firmele care colectează şi dezmembrează maşini uzate. Proiect

Senatorii vor dezbate un proiect de lege care stabileşte atât reguli noi pentru firmele care colectează şi dezmembrează maşini uzate, cât şi sancţiuni pentru cei care le vor încălca.
rabla

Proiectul de lege va completa Legea nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor scoase din uz.

Astfel, potrivit iniţiativei legislative a deputatului Eugen Neaţă, operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare, dezmembrare şi tratare a vehiculelor scoase din uz sunt obligaţi să semnalizeze activitatea pe care o desfăşoară, prin indicarea pe panouri montate în zone cu vizibilitate bună, a elementelor de identificare corespunzatoare activităţii. De asemenea, operatorii vor fi obligaţi la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locaţiei, pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei şi a prevenirii propagării zgomotelor.

Totodată, proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru firmele care colectează și dezmembrează maşini uzate.. Dacă acestea nu vor respeca noile reguli, amenda fiind cuprinsă între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

„După 1990, activitatea economică a fost mult diversificată aducând în prim-plan şi multiple provocări în ce priveşte politicile de mediu. Adesea, cu toţii, în deplasările noastre observăm, în localităţi şi în afara acestora înfiinţarea unor depozite unde operatori economici autorizaţi desfăşoară activităţi de colectare, dezmembrare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, fără a avea semnalizată corespunzător activitatea pe care o desfăşoară, fără a lua măsuri pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei. Neluarea acestor măsuri, afectează locuitorii şi turiştii în ce priveşte estetica zonei şi a regiunii”, şi-a motivat deputatul Eugen Neaţă demersul de completare a Legii 212/2015.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum va arată economia în următoarea perioadă. Sondajul CFA România

Fonduri europene pentru reabilitarea sau construcția a 6 poduri

 

 

Adaugati comentariu