Municipiul Baia Mare va achiziţiona 9 staţii de încărcare a vehiculelor electrice

Primăria municipiului Baia Mare va achiziţiona şi monta nouă staţii de încărcare a vehiculelor electrice, investiția ridicându-se la 2,5 milioane de lei.
stații de încărcare

Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat finanţarea achiziţiei şi instalării în zonele cu trafic intens din municipiul Baia Mare a 9 staţii pentru încărcare destinate vehiculelor electrice. Proiectul a fost depus de către Municipiul Baia Mare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Investiţia este estimată la aproximativ 2,5 milioane de lei, din care circa 66% sunt fonduri nerambursabile. Primăria Baia Mare va contribui cu peste 834.000 lei.

Staţiile de reîncărcare vor avea câte două prize de alimentare şi vor fi amplasate în parcările de pe strada Podul Viilor, strada Culturii (OJT), Bulevardul Unirii, două lângă Magazinul Universal Maramureşul şi lângă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, lângă Parcul Mara, lângă Piaţa Agroalimentară Izvoare, Piaţa Universităţii, strada Victoriei şi Piaţa Gării.

În cursul anului 2020, Primăria municipiului Baia Mare a mai montat şi dat în folosinţă încă şase staţii de încărcare a maşinilor electrice în zonele de mare trafic.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Franța comandă primele trenuri cu hidrogen. Contract de 190 mil. euro

Un pas înainte pentru reabilitarea Podului peste Braţul Borcea

Contractul de proiectare pentru Autostrada Unirii a fost semnat

 

Adaugati comentariu