Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto Ford Ranger, două noi ediții limitate

Ford Ranger, două noi ediții limitate

Ford Ranger, modelul pick-up al constructorului, va beneficia de două noi ediții limitate, Ranger Stormtrak și Ranger Wolftrak. Acestea completează un portofoliu din care mai fac parte Ranger Raptor, Ranger MS- RT inspirat din motorsport și varianta de cabină cu șasiu Ranger, recent anunțată.

Cele două noi versiuni Ford Ranger vor sosi în reprezentanțele din Europa începând cu luna octombrie a acestui an. Ranger Stormtrak este un pick-up premium, cu un stil distinctiv, destinat clienților care apreciază performanțele remarcabile în combinație cu specificațiile generoase. Și își propune să le susțină stilul de viață activ. Ranger Wolftrak este un pick-up îndrăzneț, robust, conceput în jurul nevoilor clienților care lucrează în aer liber și doresc performanțe off-road impresionante fără a compromite confortul și utilitatea.

„Clienților le place stilul îndrăzneț și capacitatea robustă a pick-up-ului nostru Ranger. Așadar am dezvoltat noile modele Stormtrak și Wolftrak în ediție limitată pentru a oferi și mai mult din ambele”, a declarat Hans Schep, Director General Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Stormtrak combină aspectul impresionant cu elemente și caracteristici de lux suplimentare pentru stiluri de viață active. În timp ce performanța off-road a modelului Wolftrak îi poate purta pe proprietarii săi departe de șosea, atât în scopuri profesionale, cât și pentru distracție.”

Ford Ranger Stormtrak

Bazat pe seria premium Ranger Wildtrak, noul Ranger Stormtrak oferă specificații îmbunătățite pentru confort și vine cu finisaje unice. O serie limitată de vehicule va fi construită pentru a asigura exclusivitatea, urmând a fi disponibile în varianta de cabină dublă sau „Super cab”.

Toate modelele Ranger Stormtrak sunt dotate cu vârful gamei de motorizări diesel EcoBlue de 2.0 litri Bi-turbo. Acesta oferă 213 CP și dezvoltă un cuplu de 500 Nm, pentru o putere de tractare remarcabilă. Un sistem standard selectabil de tracțiune integrală oferă performanțe sigure off-road. În timp ce cutia de viteze automată avansată cu 10 rapoarte asigură o experiență de conducere lină și fără efort.

Culoarea „Rapid Red” este unică pentru Ranger Stormtrak. Ea completează inserția exclusivă a grilei de culoare roșie, care contribuie la stilul frontal puternic. Farurile cu tehnologie LED sunt prevăzute și cu protecție robustă inferioară, ca dotare standard.

Sunt disponibile și opțiunile de culoare „Frozen White” și albastru „Blue Lightning”. Aspectul puternic al modelului Ranger Stormtrak este îmbunătățit de:

  • capota exclusivă
  • autocolantele laterale de pe caroserie
  • insigna tridimensională de dimensiuni mari
  • bara spate neagră cu inele de ancorare sport.

În plus, o benă, un separator pentru încărcătură și noul rulou pentru benă acționat electric de la Ford sunt prevăzute ca dotări standard, oferind comoditate și caracter practic sporite la deplasarea încărcăturilor. Ranger Stormtrak păstrează, totodată, sarcina utilă de 1,0 tone și greutatea maximă de remorcare de 3.500 kg asigurată de seria populară Wildtrak.

Interiorul modelului Ranger Stormtrak contribuie în plus la aspectul premium și la caracteristicile practice ale acestuia. Scaunele specifice modelului Stormtrak sunt prevăzute cu aceeași piele suplă ca la emblematicul model Ranger Raptor de la Ford, accentuată cu sigle Stormtrak brodate și susținerile laterale ornate cu țesătură tehnică. Suprafețele interioare de grafit colorat și cusăturile roșii în tot interiorul oglindesc paleta inconfundabilă din exterior a modelului Stormtrak.

Ford Ranger Wolftrak

Ranger Wolftrak este construit pentru clienții care doresc o capacitate off-road de încredere și un exterior îndrăzneț, bine definit. Bazat pe seria Ranger XLT, Wolftrak este propulsat de motorul diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri și 170 CP. Există opțiunea de a alege între transmisie manuală cu șase rapoarte sau transmisie automată cu 10 rapoarte. Sistemul de conectivitate și navigație SYNC 3 de la Ford cu ecran tactil de 8 inch este o caracteristică din dotarea standard.

Dotarea standard include sistem de tracțiune integrală selectabil, cu funcție de schimbare a modului de tracțiune din mers (shift on-the-fly). Ca și diferențial blocabil electronic pentru puntea spate și anvelope pentru toate tipurile de teren.

Ford anticipează că Ranger Wolftrak va atrage un interes puternic în rândul clienților din industria agricolă, forestieră. Ca și a celor pasionați de activitățile în aer liber. O sarcină utilă de 1,0 tone și o greutate maximă de remorcare de 3.500 kg oferă o capacitate semnificativă pentru deplasarea încărcăturilor. O prelată cu acționare manuală sau un acoperiș complet pentru benă Aeroklas sunt disponibile opțional în culoarea negru mat. Nuanță care se potrivește cu detaliile exterioare complet negre ale modelului Ranger Wolftrak.

O bară sport tubulară cu elemente de prindere alungite, exclusivă pentru Ranger Wolftrak creează un aspect robust. În plus, permite montarea accesoriilor și securizarea cu ușurință a încărcăturii. Culoarea impunătoare „Conquer Grey” accentuează elementele pick-up-ului și completează grila neagră mată, protecția șasiului, jantele din aliaj negru de 17 inch. Stilul distinctiv al pick-up-ului este completat de emblemele Wolftrak negre și culoarea “Sea Grey”.

Elementele exclusiviste din cabina Ranger Wolftrak includ:

  • ecusoanele Wolftrak
  • un panou de instrumente negru mat
  • inserțiile decorative în ușă
  • covorașe rezistente pentru toate condițiile meteorologice.

Noul rulou pentru benă acționat electric pentru utilizare practică

Ford introduce și o nouă versiune atractivă, acționată electric, a popularului său rulou pentru benă. Acesta este disponibil ca opțiune pentru modelele Ranger Wildtrak Double Cab și montată ca dotare standard la Ranger Stormtrak.

Ruloul electric oferă mai multă comoditate și ușurință în utilizare. Clienții pot deschide și închide prelata cu ajutorul cheii, sau folosind butoanele amplasate în spațiul pentru mărfuri, în interiorul cabinei, sau pe tabloul de bord. Senzorii asigură o funcție „anti-ciupire” pentru a preveni prinderea degetelor sau deteriorarea încărcăturii.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...