Advertisement

CityZEN
Home Piaţa auto Flotă verde Mobilitate urbană. Focus pe CityZEN

Mobilitate urbană. Focus pe CityZEN

Allview, brandul local lider în industria electronicelor, a anunțat lansarea oficială a modelului CityZEN, o mașină electrică dedicată în primul rând traficului urban și deplasărilor extraurbane scurte.

Visual Fan, compania din Brașov, care a intrat pe piața din România în anul 2002 comercializând televizoare și DVD playere sub brandul „Allview”, în 2006 a lansat primul brand local de televizoare LCD, iar din 2008 a pătruns și pe piața smartphone-urilor, și-a ținut promisiunea făcută la Bucharest Tech Week 2023. A intrat și pe piața auto.

Lansarea marchează extinderea activității cu o nouă linie de business, ALLVIEW AUTO, ce are ca obiectiv principal oferirea de soluții de mobilitate sustenabilă și accesibilă, răspunzând astfel, nevoilor critice de mediu ale societății și ale clienților.

“Decizia de a deschide o nouă linie de business, este un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. În cei peste 20 de ani de activitate, compania s-a reinventat și adaptat continuu la tendințele globale, pentru a rămâne alături de clienți și pentru a le oferi soluții accesibile. Într-un domeniu de activitate aflat într-o permanentă schimbare și dezvoltare, este esențial nu doar să identifici domeniile și industriile în cadrul cărora un nou val de inovare este în plină desfășurare, ci și să identifici plusul de valoare pe care îl poți adăuga. Datorită istoriei companiei și a sinergiilor dintre diferitele activități, mărci specializate și competențe, credem că avem know-how-ul necesar pentru a avea un impact pe piața de e-mobility”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Allview.

 

 

CityZEN

Conform Goldman Sachs „Journal of Modern Power Systems and Clean Energy”, distanțele zilnice parcurse în majoritatea țărilor variază în medie între 40 și 60 km. Astfel, cu un consum de 8 kW/100km și o autonomie de până la 170 km WLTP în ciclu urban, CityZEN acoperă cu ușurință aceste distanțe, indiferent de traseul clientului. Astfel, modelul este o bună alegere pentru șoferii începători, elevii de 16 ani+, cupluri sau ca al doilea vehicul al unei familii. În plus, omologat ca cvadriciclu, vehiculul, care este un model chinezesc BAW Yuanbao rebranduit și cu două locuri în loc de patru, plus un portbagaj foarte mare, care are, oficial, o capacitate de 816 litri, CityZen este ideal și pentru livrări urbane.

“Până la momentul lansării oficiale, modelul electric a fost prezentat în diferite contexte, oferindu-ne posibilitatea de a colecta feed-back-ul real al clienților. Reacțiile au fost extrem de pozitive, ceea ce ne întărește convingerea că acest model va ocupa un loc important în piață”, a adăugat Marketing Managerul Allview.

Modelul lansat pe piața din China în 2022 și produs de Beijing Automobile Works care stă la baza lui CityZen are 3,06 metri lungime, 1,48 metri lățime și o înălțime de 1,58 metri. Ampatamentul este de 2.05 metri. În comparație, Dacia Spring are 3,73 metri lungime. Allview CityZen este pus în mișcare de un motor electric cu o putere continuă de 17,7 cai, dar care poate scoate 27 de cai în modul „Sport”, ceea ce îi permite modelului să atingă o viteză maximă de 90 km/h. Energia vine de la o baterie Litiu-Ion-Fosfat (LFP) cu o capacitate netă 13,7 kWh, care se încarcă, de exemplu, complet în 8 ore la o priză casnică normală. CityZen promite o autonomie maximă de 170 km cu un plin, lăudându-se cu un consum omologat de 8 kWh/100 km.

CityZEN

CityZEN, oferă dotări de segment superior, rămânând totuși accesibil. Modelul electric pune la dispoziție o gamă complexă de echipamente şi tehnologii care asigură un nivel înalt de confort și siguranță:

  • singurul sistem de camere din piață, cu vedere panoramică 360°, din categoria sa de preț
  • centru de infotainment cu două ecrane color de 10.25″ fiecare
  • comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel)
  • airbag șofer și caroserie cu întărituri din oțel
  • sistem detectare presiune pneuri
  • selector de viteze cu treaptă SPORT
  • portbagaj voluminos de 816 litri, ideal pentru serviciile de curierat la comandă
  • închidere centralizată cu telecomandă pe cheie
  • oglinzi retrovizoare electrice
  • închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă

La exterior, CityZEN se remarcă printr-un design care atrage priviri, dimensiuni compacte și culori urbane. Clienții pot alege dintr-o gamă de patru nuanțe de caroserie: CYAN BREEZE, SEREN GREY, PINK BLOSSOM și PURE WHITE. Pentru a spori atractivitatea modelului, bara din față integrează perforații ce imită cerul înstelat, impunând un nou standard pentru estetica mobilității electrice accesibile.

Noul vehicul electric nu face compromisuri nici în ceea ce privește spațiul interior. Echipat cu un interior modern, în culori asortate cu exteriorul mașinii, CityZEN reflectă o atenție deosebită la detalii. Habitaclul său, generos și confortabil, este completat de un portbagaj cu o capacitate substanțială de 816 litri.

 

CityZEN

Modelele CityZEN beneficiază de 5 ani garanție, în limita a 80.000 km pentru baterie și 24 luni, în limita a 50.000 km, garanție comercială.

Prețul de vânzare de 15.980 EUR (TVA inclus), dar va beneficia de discounturile oferite prin programul Rabla Plus. CityZEN poate fi comandat direct de pe site-ul companiei www.allview-auto.ro sau prin rețeaua de dealeri autorizați Allview Auto încă din 12 decembrie.

Compania intenționează să lanseze cel puțin încă două modele electrice în 2024, inclusiv un mini SUV, pentru a acomoda mai multe tipuri de nevoi.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, decembrie 2023 – ianuarie 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum s-ar putea schimba valabilitatea permisului de conducere în funcție de vârstă

Când companiile își unesc forțele sub semnul ”înverzirii” parcurilor auto. Inițiativa EV100

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...