Horațiu Cosma, numit secretar de stat în MT, cu responsabilități în domeniul rutier

Ministrul Transporturilor a anunțat numirea lui Horațiu Cosma în funcția de secretar de stat, cu responsabilități în domeniul rutier. Noul membru al echipei de conducere a Ministerului Transporturilor (MT) s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș, iar din 2017 a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi.
ministrul Transporturilor

”Horațiu este omul pe care îl poți trezi la 3 noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice. Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficiență crescută față de trecut.
Vom reveni în zilele și săptămânile următoare cu concluziile analizelor detaliate și cu echipa completă. Construcția abia începe”, a scris pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta a reiterat că investițiile publice, precum autostrăzi, drumuri expres sau modernizări ale căilor ferate, sunt cheia pentru revenirea economiei, fiind prioritare atât pentru el, cât și pentru întregul Cabinet. Potrivit ministrului Drulă, acum ar putea începe ”cel mai bun deceniu pentru infrastructura României”.

”Nu pierdem din vedere lansarea proiectelor noi și ne concentrăm pe eficientizarea procedurilor și a instituțiilor care le gestionează. Una dintre provocările majore este, pe de altă parte, întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii existente. Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară. Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate. Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine. Și vom face schimbările și reformele de care e nevoie pentru ca aparatul public din Transporturi să ajungă la profesionalismul așteptat de oamenii care fac slalom printre gropi. Nu am venit aici ca lucrurile să meargă ca până acum. Sau doar puțin mai bine. Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României.
Lucrăm la legea bugetului de stat pe 2021. Apreciez deschiderea premierului Cîțu și prioritatea pe care acesta o face din investiții în anul acesta. Lucrăm și la partea de finanțare din fonduri europene, în special la definitivarea planului de redresare pentru România. Mai departe, construim echipa în aceste prime zile și suntem bucuroși că ni se alătură oameni profesioniști, dedicați și onești. Implicarea va face diferența pe care ne-o dorim pentru România”, a conchis ministrul Transporturilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Persoanele cu dizabilități își pot deconta cheltuielile cu carburanții. Unde se depune cererea

Marea Britanie ar putea introduce obligativitatea prezentării unui test Covid-19 negativ la sosirea în țară

Tirrena Scavi a reluat reparațiile pe Centura București. Lucrările au loc noaptea

 

 

Adaugati comentariu