Ministrul Sănătății: Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”, în schimb consideră că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus.alertă

”În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la B1 TV.

Acesta a menţionat că Guvernul era pregătit să adopte noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, însă acest lucru nu a mai fost posibil din cauza numărului mare de persoane infectate.

”Eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a precizat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, în condiţiile în care legislaţia va permite, anumite localităţi sau chiar regiuni ar putea intra în carantină.

”La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, îşi consumă boala. Nemergând în mediul populaţional înconjurător nu fac acea transmitere şi atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a mai arătat ministrul Sănătății.

 

CITEȘTE ȘI:

Piața auto, în scădere puternică de 31,8% în primele 6 luni. INFOGRAFICE

Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

IMM Invest a intrat în faza a patra, plata ajutorului de stat

 

 

Adaugati comentariu