Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

Cine copiază mai frumos decât chinezii? De-a lungul timpului, poporul comunist oriental ne-a delectat cu versiuni ieftine, dar pitorești, ale unor modele auto europene și americane. În episodul de azi - Mercedes-Benz Sprinter chinezesc. 
Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

Chinezii nu sunt un bun exemplu pentru copiii tăi! Îi învață că poți ajunge departe copiind. Și asta pentru că orice device de succes, de la telefoanele mobile la mașini are o copie aparent fidelă în republica populară. Dar să nu fim răi: chinezii au și merite, pornind trenduri majore la nivel global, precum ciuma bubonică și coronavirus, merite pentru care le mulțumim.

Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

 ➡ Citește aici testul cu Sprinter original! 💡

Revenind la industria auto, chinezii au fost prinși din nou cu copiuțe în bancă, atunci când compania Bonluck Bus (un fel de Norocbun spălăcit în română) a scos la vânzare, din puțurile inspirației, un model care (absolut întâmplător, firește) seamănă leit cu a doua generație Sprinter. Din păcate, chinezii nu i-au copiat și numele, ci l-au botezat neinspirat JXK6606CEV, probabil după ce au dat drumul unei cratițe pe scări și i-au ascultat sunetele.

Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

Mercedes-Benz Sprinter chinezesc: date tehnice

Atenție, însă: copia lui Sprinter este dotată exclusiv cu propulsie electrică. Astfel, datorită motorului electric de 136 CP, van-ul atinge atinge viteza maximă de 100 km/h și are o autonomie de până la 200 km. Vrei să afli capacitatea și tipul bateriei? Și noi ne-am dori, însă, pe site-ul oficial, chinezii au fost prea ocupați să încarce poze de rezoluție mică în loc să ofere detalii tehnice elocvente.

Mercedes-Benz Sprinter chinezesc

Ceea ce am aflat și noi și putem să-ți spunem, este că în caroseria de 6 metri încap 10-18 persoane (inclusiv șoferul) și că unghiurile de atac/degajare sunt 21/17 grade, în caz că vrei să-l scoți în off-road dificil sau că prinzi o inundație, așa cum au pățit chinezii în fotografia de mai sus. Și că la gol cântărește 3 tone, iar MTMA atinge 4,4 tone.

În rest, așa cum poți vedea și singur, luxul și opulența sunt la ele acasă (avem opțional inclusiv parasolare tip mileu cu ciucurași la geamurile laterale) și, cu siguranță, nemții își rod unghiile de ciudă privind bijuteria chinezească!

Adaugati comentariu