Alexandru Nazare
Home Miscellanea Financiar Ministrul Finanțelor a fost revocat. Motivele premierului și explicația lui Alexandru Nazare

Ministrul Finanțelor a fost revocat. Motivele premierului și explicația lui Alexandru Nazare

Premierul Florin Cîţu a anunţat remanierea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, menționând că cererea de revocare din funcție a fost deja transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

”În cursul zile de marţi, am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea de a îl remania pe dl ministru Nazare. Mi-a spus că nu doreşte să îşi dea demisia şi să fie revocat”, a anunţat Florin Cîţu după şedinţa Guvernului de joi.

Potrivit premierului, decizia a fost adoptată ca urmare a întârzierii înregistrate de Ministerul de Finanțe în derularea unor proiecte pentru atragerea de fonduri europene și pentru combaterea evaziunii fiscale.

El a afirmat că am fost singurul care l-a susținut pe Alexandru Nazare, când l-a propus ministrul de Finanțe, adaugând că ”decizia de azi nu are legătură cu lupta internă din PNL”.

”Decizia am luat-o după o analiză făcută la 6 luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la MFP. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene”, a explicat şeful Executivului, care a adăugat că va asigura interimantul la conducerea ministerului.

Florin Cîțu a mai menționat că nu este exclus să solicite o verificare a Corpului de Control al Guvernului la Ministerul Finanțelor.

”Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de Control să meargă la Ministerul Finanțelor, dar voi anunţa zilele următoare. ANAF a avut o activitate bună”, a conchis premierul.

Ulterior, Alexandru Nazare a arătat o posibilă explicație a revocării sale ține de neimplicarea în campania de susține a lui Florin Cîțu la șefia PNL.

”Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat (Florin Cîțu, n.red.) că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL”, a scris Alexandru Nazare pe pagina personală de Facebook..

Acesta a subliniat că nu sunt întârzieri în proiectele Ministerului Finanțelor.

”Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath. Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanțe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR și am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat și reforme proiectelor de investiții. Spre exemplu, astăzi avem 90.000 de case de marcat conectate pentru că am demarat o aplicație nouă în luna ianuarie, care este funcțională. Numai dacă acest proiect este finalizat cu succes până la sfârșitul anului, așa cum am planificat, va avea efecte de minim 10% în creșterea colectării TVA. Aplicația demarata în 2020, de ministrul Finanțelor de atunci, încă nu este funcțională”, a mai explicat Alexandru Nazare .

 

CITEȘTE ȘI:

O eventuală criză economică este principalul risc de care se tem românii în 2021

PIB-ul a crescut în T1/2021 cu 2,9% comparativ cu T4/2020 şi cu 0,1% faţă de T1/2020

TEST DRIVE Dacia Spring. Fără indulgență

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fuziuni și achiziți
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12% în primele 7 luni

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 12% în primele 7...

CURS
Financiar

Cum își rezolvă românii problemele generate de creșterea costului vieții. Sondaj CURS

Creșterea costului vieții, în special din cauza utilităților și a scumpirii alimentelor,...

BYD
Financiar

Mașini electrice. Producătorul chinez BYD și-a triplat profitul net

În fruntea pieței de mașini electrice la nivel mondial alături de Tesla,...

PNRR
Financiar

Analiză PwC România. PNRR nu este despre tăiere de panglici, dar despre ce?

Când un stat are cheltuieli cu pensiile și salariile în sistemul public...