Michelin
Home Piaţa auto Industrie auto Michelin oprește producția la unele fabrici europene pe fondul războiului din Ucraina

Michelin oprește producția la unele fabrici europene pe fondul războiului din Ucraina

Grupul Michelin suspendă producția la unele dintre fabricile sale europene pentru câteva zile în săptămânile următoare, ca urmare a conflictului din Ucraina și a impactului acestuia asupra lanțului de aprovizionare.

„Din cauza crizei actuale și la fel ca mulți jucători industriali din Europa, Grupul Michelin se confruntă, de asemenea, cu probleme majore de logistică și de transport în aprovizionarea fabricilor sale și livrarea către clienți”, a anunțat producătorul francez de anvelope.

Pentru a optimiza operațiunile și a adapta gestionarea fluxului, grupul a precizat că suspendă producția la anumite fabrici, fiecare locație urmând să decidă individual durata și modul de implementare.

Michelin a mai arătat că analizează „în timp real” sancțiunile pe care comunitatea internațională le-a pus în aplicare și le respectă deja pe cele în vigoare.

„Criza gravă care se desfășoară în prezent în Ucraina afectează în special Europa. Michelin monitorizează situația în permanență la cel mai înalt nivel al companiei și își exprimă sprijinul deplin pentru victimele acestui conflict”, se mai arată în declarația grupului francez.

Michelin a precizat că se străduiește să limiteze impactul asupra serviciilor oferite clienților, implementând în același timp măsuri adecvate pentru angajați, în conformitate cu reglementările locale.

Michelin deține în România trei fabrici, două la Zalău (jud. Sălaj), Zalău Anvelope și Zalău Cord, și una la Florești (jud Prahova), Florești Anvelope. În cadrul structurii organizaționale a grupului, România este centru regional pentru activitățile comerciale ale Michelin din Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Ungaria.

Grupul Michelin a început activitatea în România în august 2001 și a cunoscut o dezvoltare rapidă. În prezent, echipa este formată din aproximativ 4000 angajați.

Uzina Florești Anvelope, achiziționată în 2001, produce anvelope pentru autoturisme și camionete mărcile Kleber și BF Goodrich pentru piața de înlocuire, amestecuri, țesături metalice, produse din cauciuc pentru producția anvelopelor. Fabrica are peste 1.400 de angajați, iar 90% din producție merge către export.

La uzina Zalău Anvelope, achiziționată tot în 2001, se produc diverse tipuri de anvelope, precum anvelope de camion, radiale cu camera de aer și tubeless sub mărcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echipării stivuitoarelor, mașinilor și utilajelor care lucrează în minele subterane. Începând din 2013, la Zalău se produc și anvelope de metrou.

Construită integral de Michelin România în 2003, uzina Zalău Cord furnizează cord metalic uzinelor din cadrul Grupului. Cordul este una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei.

 

CITEȘTE ȘI:

Italia a primit 30 mil. euro de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea transportului multimodal

CE prelungește sprijinul acordat Cehiei pentru construcția terminalelor de transport combinat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Industrie auto

ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

Un număr de 13 directori executivi ai principalilor producători de autovehicule și...

tesla
Industrie auto

Tesla își revizuiește planurile privind mașina la un preț accesibil

Se pare că Tesla a decis să renunțe la dezvoltarea unui vehicul...

serban nicolescu
Industrie auto

Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii...

Leapmotor
Industrie auto

Stellantis va asambla modele ale chinezilor de la Leapmotor în fabrica din Polonia

Confruntat cu presiunea crescândă din partea producătorilor de automobile chinezi, în special...