Advertisement
petrolul rusesc
Home Administrare flote Carburanţi Muncitorii britanici refuză să descarce petrolul rusesc de pe o navă sub pavilion german

Muncitorii britanici refuză să descarce petrolul rusesc de pe o navă sub pavilion german

Muncitorii refuză să descarce petrolul rusesc adus de o navă sub pavilion german la terminalul de pe râul Mersey, pentru o importantă rafinărie de petrol britanică, Stanlow.

Guvernul Regatului Unit a interzis navelor cu „orice conexiune rusă” să intre în porturile sale din cauza invaziei Ucrainei de către această țară.

Cu toate acestea, sindicatul Unite a arătat că nava nu a fost inclusă în interdicție și a cerut miniștrilor „să soluționeze această lacună”.

Operatorul rafinăriei Stanlow, compania Essar, a declarat că o navă sub pavilion german a primit de Autoritatea Portuară aprobarea de a acosta.

Un purtător de cuvânt al rafinăriei, care furnizează 16% din carburanții pentru transportul rutier în Marea Britanie, a declarat că Essar „a rămas profund îngrijorată de criza umanitară din Ucraina” și „respectă pe deplin cadrul statutar implementat de guvernul Regatului Unit în ceea ce privește entitățile conectate de Rusia”.

Compania a declarat că a refuzat tancurile sub pavilion rusesc la începutul acestei săptămâni, precizând că „lucrează urgent pentru a găsi surse alternative de motorină, pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de combustibil în nord-vestul Angliei”.

După invazia rusă a Ucrainei, Regatul Unit a devenit prima țară care a interzis accesul în porturile sale tuturor navelor care sunt deținute, operate, controlate sau înregistrate sub pavilion rusesc.

Cu toate acestea, multe companii rusești folosesc transporturi care sunt operate și înregistrate în alte țări, o situație pe care experții o descriu drept o „lacună” în aplicarea sancțiunilor.

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că „Marea Britanie nu este în niciun fel dependentă de petrolul rusesc, importurile reprezentând doar 4% din cerere”.

„Miniștrii explorează opțiuni pentru a reduce în continuare cantitatea deja mică de importuri pe care le primim din Rusia și continuăm să îndemnăm Europa să pună în aplicare planuri pentru a pune capăt dependenței lor de gazul rusesc”.

La începutul acestei săptămâni, dockerii din Kent au refuzat să descarce două tancuri cu gaz rusesc.

 

CITEȘTE ȘI:

Michelin oprește producția la unele fabrici europene pe fondul războiului din Ucraina

Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Lukoil
Carburanţi

Benzinăria Lukoil de la Ciolpani a fost închisă temporar. ANPC ar fi descoperit ”furt” la pompă

Protecția Consumatorilor a amendat cu 55.000 de lei compania petrolieră Lukoil pentru...

combustibilul
Carburanţi

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Un managementul eficient al flotei de utilitare ușoare constă în maximizarea economiei...

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...