Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex

Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex şi, în acest moment, nu funcţionează site-urile companiei şi serviciul Fill&Go din benzinării, potrivit companiei.
rompetrol

„În cursul acestei nopţi, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei”, a arătat Rompetrol

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice.

Activitatea benzinăriilor se desfăşoară normal, clienţii având la dispoziţie opţiunea plăţii în numerar sau prin card bancar.

Reprezentanţii companiei menţionează că activitatea operaţională a rafinăriei Petromidia nu este afectată.

Echipa Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) se află în contact permanent cu organizaţia afectată pentru remedierea problemei, oferind asistenţa necesară în acest caz.

Rețeaua de benzinării Rompetrol aparține grupului KMG International, care deţine în România și două rafinării, Petromidia şi Vega.

Activitățile Grupului KMG International se concentrează în principal pe sectoarele de rafinare, retail, marketing și trading, cu operațiuni suplimentare în sectorul de explorare și producție și în zona de servicii petroliere industriale pentru terți (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind în același timp consultanță de management și consultanță de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operațiuni.

 

CITEȘTE ȘI:

Conflictul din Ucraina. ”Suprataxă de război” în transporturile aeriene de marfă

Preţul petrolului ar putea urca la 185 de dolari/baril în acest an. Estimare JP Morgan

 

 

Adaugati comentariu