Conflictul din Ucraina. ”Suprataxă de război” în transporturile aeriene de marfă

Cel mai mare transportator aerian de marfă din Europa, Cargolux, cu sediul în Luxemburg, este prima companie care a introdus o suprataxă de război, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.
Cargolux

Potrivit directorului general al companiei, Richard Forson, decizia a fost adoptată ca urmare a creșterii poternice a costurilor operaționale, din cauza războiului și a închiderii spațiului aerian rusesc pentru transportatorii aerieni europeni.

Suprataxa este 18 eurocenți pe kilogram și va fi percepută până când se va putea reveni la operațiunile normale de afaceri, a mai anunțat compania. În aceste condiții, transportul aerian de marfă furnizat de Cargolux s-a scumpit cu 20%.

Cargolux a explicat că a fost forțată să evite spațiul aerian rusesc pentru zborurile de marfă efectuate către și dinspre China, iar această situație a determinat timpi de zbor considerabil mai lungi și costuri mai mari cu combustibilul.

Din această săptămână, din cauza războiului din Ucraina și a interdicțiilor de zbor, ratele spot de pe piața de transport aerian de marfă au crescut brusc, prețul per kilogram triplându-se deja pe rutele dintre UE și Orientul Îndepărtat.

În plus, eliminarea companiei ruse AirbridgeCargo, ca urmare a sancțiunilor impuse de UE, a afectat oferta de capacitate dintre UE și Asia. AirbridgeCargo, cu o cotă de 4% în piața mondială de transport aerian de marfă, opera pe acestă rută cu 20 de aeronave.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană înființează centre logistice de urgență pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei

Volvo experimentează, pe o flotă de taxiuri, încărcarea wireless a mașinilor electrice

 

 

Adaugati comentariu