Volvo experimentează, pe o flotă de taxiuri, încărcarea wireless a mașinilor electrice

Volvo Cars va testa tehnologia de încărcare wireless pe o flotă de taxiuri electrice din Suedia, în cadrul programul Göteborg Green City Zone.
Volvo

Testele conduse de Volvo vor dura trei ani și vor viza o flotă mică 100% electrică de modele XC40 Recharge, deținute de compania de taxi Cabonline din Göteborg. Aceste vehicule nu vor fi reîncărcate prin terminalele tradiționale, ci printr-o tehnologie wireless, dezvoltată de compania Momentum Dynamics. Soluție pare promițătoare, în condițiile în care este necesară doar parcarea într-o anumită locație pentru a începe automat procesul de încărcare. Nu este nevoie ca șoferul să coboare din mașină sau să conecteze vehiculul la un cablu.

Datorită acestui mod de încărcare fără fir, electricitatea este transmisă direct, prin inducție, de la placa de încărcare integrată în sol la bateria vehiculului. Singura condiție este poziționarea corectă a mașinii în locul indicat.

Potrivit constructorului auto suedez, puterea de încărcare wireless a modelului XC40 Recharge va fi mai mare de 40 kW, suficient pentru ca mașina să se reîncarce de patru ori mai repede decât de la un terminal de 11 kW și aproape la fel de rapid ca de la o stație de 50 kW. Acest mod de încărcare rapidă va permite utilizarea intensivă a flotei, vehiculele putând circula 12 ore pe zi, cu o autonomie de până la 100.000 km pe an.

Operată de Volvo Cars împreună cu partenerii săi, această flotă experimentală face parte din programul Göteborg Green City Zone, un program care își propune să folosească anumite sectoare ale orașului ca zone de testare pentru mobilitatea durabilă. „Inițiativa ne permite să experimentăm noi tehnologii promițătoare în condiții reale de utilizare și să le evaluăm în timp pentru o posibilă implementare în viitor”, a precizat Mats Moberg, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Volvo.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen oprește producția de vehicule în Rusia și suspendă exportul

Autostrada Via Carpatia ar putea fi construită din fonduri europene

 

 

 

Adaugati comentariu