Advertisement

Ucraina
Home Transporturi Comisia Europeană înființează centre logistice de urgență pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei

Comisia Europeană înființează centre logistice de urgență pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei

Comisia Europeană continuă să depună eforturi la toate nivelurile pentru a canaliza sprijinul umanitar și de protecție civilă către Ucraina și țările învecinate.

Pe măsură ce nevoile cresc exponențial, în Ucraina va fi mobilizată asistență suplimentară din stocurile medicale rescEU găzduite de Germania, Ungaria și Olanda.

Sprijinul rescEU include ventilatoare pulmonare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen.

În plus, astfel cum a anunțat președinta von der Leyen, Comisia Europeană a înființat centre logistice de protecție civilă în Polonia, iar altele sunt în curs de înființare în România și Slovacia, pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei cât mai curând posibil.

Aceste centre vor contribui la direcționarea asistenței furnizate din 27 de țări europene prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. De asemenea, UE continuă să sprijine țările învecinate care au primit deja peste un milion de persoane strămutate din Ucraina. Grecia, Austria și Germania au oferit Slovaciei măști, dezinfectanți și așternuturi, corturi și îmbrăcăminte.

De asemenea, echipe de experți în domeniul protecției civile din UE se află în drum spre Moldova și Polonia pentru a sprijini autoritățile. Deja, Olanda, Franța și Grecia au acordat asistență Moldovei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. În foarte scurt timp, Republica Moldova va beneficia și de asistență suedeză, daneză și finlandeză.

„Această agresiune ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o catastrofă umanitară de proporții nemaivăzute de multe decenii în Europa. Peste un milion de persoane au fugit deja în țări învecinate, beneficiind de un sprijin fără precedent. Cu toate acestea, mult mai multe persoane au încă nevoie de protecție în interiorul Ucrainei. Coridoarele umanitare care asigură circulația liberă și în condiții de siguranță a civililor și furnizarea de ajutor umanitar se numără printre condițiile prealabile esențiale pentru a răspunde nevoilor populației din Ucraina, populație care constituie principala victimă a acestui război. Este imperativ ca civilii să fie protejați, iar lucrătorii umanitari să își poată desfășura activitatea în condiții de siguranță și fără impedimente, în conformitate cu dreptul internațional umanitar”, a arătat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

 

CITEȘTE ȘI:

Care este diferența dintre remorcă și semiremorcă?

Volvo experimentează, pe o flotă de taxiuri, încărcarea wireless a mașinilor electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi, în scădere cu 14,6% în luna ianuarie 2025

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a...

Bucureștiul
Transporturi

Săptămâna Europeană a Mobilității. Bucureștiul, în finala Mobility Action 2024

Bucureștiul concurează cu alte două finaliste din Cehia și Spania pentru a...

microbuze electrice
Flotă verdeTransporturi

Primăria Capitalei va achiziționa 7 microbuze electrice pentru transportul public între București și Snagov

Primăria Municipiului București (PMB) a finalizat documentația necesară pentru achiziția a 7...

Exporturile de mașini
FinanciarTransporturi

Exporturile de mașini și echipamente pentru transport, în scădere cu 2,2% în ianuarie 2025

Exporturile de mașini și echipamente pentru transport au scăzut cu 2,2% în...