Mercedes-Benz și-a găsit cumpărător pentru fabrica din Franța. Anunțul a șocat Marea Britanie

Ineos Automotive - parte a imperiului petro-chimic controlat de miliardarul Sir Jim Ratcliffe , cel mai bogat om din Marea Britanie - a suspendat planurile de a construi un nou vehicul 4x4 în sudul Țării Galilor, intenționând să preia uzina din Franța pusă în vânzare de Mercedes-Benz.
ineos

La fabrica din Bridgend (Țara Galilor), Ineos Automotive urma să producă viitorul model Grenadier și să creeze până la 500 de locuri de muncă, oferind un impuls industriei auto din regiune, în condițiile în care Ford va închide fabrica de motoare din oraș în septembrie 2020, lăsând pe drumuri 1.700 de persoane.

Toamna trecută, decizia de a produce modelul Grenadier la Bridgend a fost apreciată de premierul britanic Boris Johnson drept un „vot de încredere în expertiza Regatului Unit”.

Producția ar fi trebuit să înceapă în 2021.

Acum, Ineos Automotive și-a schimbat planurile și a dezvăluit că este în discuții cu Mercedes-Benz pentru a cumpăra fabrica din Hambach (Moselle, Franța), unde constructorul german produce modelele Smart.

Reprezentanții Ineos au declarat că uzina din Franța, recent dezvoltată cu o linie de producție pentru SUV-uri cu dimensiuni similare cu Grenadier, este „ideală” nevoilor companiei.

Aceștia au adăugat că „evaluează opțiunea de a utiliza capacitatea existentă în industrie, ca o alternativă la construirea propriilor uzine”. Ineos Automotive urma să construiască o uzină și în Portugalia.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

CNAIR a dat ”undă verde” pentru Drumul Expres Tișița – Albița

FCA a reluat producţiei modelului 500L la uzina din Serbia

Câți deponenţi garantaţi sunt protejaţi integral de FGDB

Adaugati comentariu